Kézi, férfi U21-es vb: simán nyertek a norvégok a válogatottunk ellen

Vágólapra másolva!
2017.07.20. 20:07
Címkék
Második mérkőzésén is kikapott az U21-es férfiválogatott az algériai kézilabda-világbajnokságon. Gyurka János csapata ezúttal a norvég együttessel nem bírt. A németek elleni mérkőzéssel szemben a jobb eredményre kezdetektől fogva nem volt esélye. Erről árulkodik a 31-22-es végeredmény is.

Bruckner Vince A szoros keddi német–magyar-nyitómeccs után bizakodva várhatta a csütörtöki, Norvégia elleni találkozót az U21-es férfiválogatott az algériai kézilabda-világbajnokságon. Gyurka János csapata első mérkőzésén ötven percig szorongatta a csoportban legerősebb riválist, ezért azt gondolhattuk, a valamivel gyengébb északi csapatot akár le is győzheti.Bruckner Vince A szoros keddi német–magyar-nyitómeccs után bizakodva várhatta a csütörtöki, Norvégia elleni találkozót az U21-es férfiválogatott az algériai kézilabda-világbajnokságon. Gyurka János csapata első mérkőzésén ötven percig szorongatta a csoportban legerősebb riválist, ezért azt gondolhattuk, a valamivel gyengébb északi csapatot akár le is győzheti.

Második mérkőzésén is vereséget szenvedett a juniorválogatott az algériai vb-n Forrás: keziszovetseg.hu
Második mérkőzésén is vereséget szenvedett a juniorválogatott az algériai vb-n Forrás: keziszovetseg.hu

Második mérkőzésén is vereséget szenvedett a juniorválogatott az algériai vb-n  •  Forrás: keziszovetseg.hu

A mérkőzés azonban nem a mieink elképzelése szerint kezdődött, még annak ellenére sem, hogy az meccs első támadásából Győri Mátyás gólt szerzett. A 7. percben már a magyar szövetségi edzőnek kellett időt kérnie, 6-1-es norvég előnynél. Erre nem csak az eredmény, hanem a pályán látottak miatt is szükség volt, az ellenfél sokkal keményebben védekezett és jobban mozgott. Ugyanakkor a kapuscsere – Rózsavölgyi Gergő érkezett Pásztor Imre helyett – sem változtatott érdemben a mérkőzés képén, a skandináv együttes továbbra is kézben tartotta az összecsapást. S annak ellenére, hogy akadtak jó egyéni teljesítmények magyar oldalon is – például Szita Zoltán remekül szállt be Ligetvári Patrik helyett balátlövőben –, közelebb zárkózni nem sikerült. A félidőben mínusz hét állt a csarnok kivetítőjén, ami annak fényében pozitív, hogy tízzel is vezetett már Norvégia. A félidei 13-20-as eredményben jelentős szerepet játszott az ellenfél kapusa, Robin Haug, aki többször is ziccerben mentett.

A Gyurka-csapat utolsó esélye a jó második félidei kezdés volt, vagy inkább lett volna. A válogatott ugyanis a játékrész első hét percében nem talált be, s ezzel végleg eldőlt az összecsapás. Feltehetően ezt látva a szövetségi edző úgy döntött, hogy pihenteti a következő, sorsdöntő mérkőzésekre két legértékesebb játékosát, Győri Mátyást és Ligetvári Patrikot. Ezt követően a kapuba visszatérő Pásztor bravúrjai érdemelnek említést, nagyban hozzájárult, hogy nem nőtt nagy mértékben a két csapat közti különbség. S ugyan az északiak vezettek tizenkét góllal is, a vége 31-22-es vereség lett.

Kissé csalódást keltő, hogy a magyar csapatnak a mérkőzés elejétől fogva semmilyen győzelmi esélye nem volt, viszont aggodalomra egyelőre nincs ok, mivel az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe, s már pénteken lehet javítani, ugyanis 21 órától Chile ellen lép pályára a válogatott. Azon a találkozón már tényleg kötelező a győzelem.

FÉRFI U21-ES VILÁGBAJNOKSÁG, ALGÉRIA
A-csoport, 2. forduló
Magyarország–Norvégia 22-31 (13-20)
Chéraga. Jv.: Alves Rocha, Magalhaes da Silva (brazil)
Magyarország: Rózsavölgyi, Pásztor (kapusok), Fekete D., Füzi 4, Gábor, Győri 6 (4), Kovács M., Ligetvári, Molnár B. 2, Szakály 2, Szita 3, Tóth A. 1, Török 1, Ubornyák, Varju 1. Szövetségi edző: Gyurka János
Norvégia: Haug 1, Saveraas (kapusok), Aho, Ferkingstad 4, Fredriksen 5, Gulliksen 5, Hauane 3, Horgen, Jansrud, Løvberg 5, Nikolaisen 1, Øverjordet, Schønningsen 6, Stranden 1, Svendsen, Vegsund 1. Szövetségi edző: Joar Gjerde
Kiállítások: 12, ill. 18 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 1/1
A MAGYAR CSAPAT A CSOPORTKÖRBEN
Július 18., kedd: Magyarország–Németország 21-25
Július 20., csütörtök: Magyarország–Norvégia, 22-31
Július 21., péntek: Magyarország–Chile, 21 óra
Július 23., péntek: Magyarország–Koreai Köztársaság, 21 óra
Július 24., szombat: Magyarország–Feröer-szigetek, 19 óra

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik