Jégkorong, U18-as EBJL: a Fehérvár jutott a döntőbe a MAC elleni 5–2-vel

Vágólapra másolva!
2018.03.17. 21:34
Címkék
A Fehérvár AV19 együttese jutott a döntőbe az osztrák U18-as bajnokságban. A Volán a mindent eldöntő mérkőzésen 5–2-re győzött a MAC ellen a Kisstadionban. Az U20-asok között még nyílt a magyaros párharc, a Vasas hosszabbításban nyert hazai pályán a Fehérvár ellen, ezzel kiharcolta a harmadik mérkőzést.

B. V. – utanpotlassport.huMagyar szempontból az évad eddigi legfontosabb játéknapja következett az osztrák korosztályos jégkorongbajnokságban. Az U18-asok mezőnyében, vagyis az EBJL-ben a MAC–Fehérvár elődöntős párharc a harmadik, egyben utolsó felvonásához érkezett. Idegenben győzött a Fehérvár, majd szintén vendégként MAC, így a Kisstadionban, a fővárosiak pályaválasztásával dőlhetett el, melyik együttes kerül a fináléba. Az U20-asok között a Vasas és a Fehérvár került össze a legjobb négy között. A második mérkőzésre készültek a felek, s miután az első összecsapást hazai pályán a Volán nyerte, ezért a piros-kékek csak győzelemmel maradhattak versenyben.B. V. – utanpotlassport.huMagyar szempontból az évad eddigi legfontosabb játéknapja következett az osztrák korosztályos jégkorongbajnokságban. Az U18-asok mezőnyében, vagyis az EBJL-ben a MAC–Fehérvár elődöntős párharc a harmadik, egyben utolsó felvonásához érkezett. Idegenben győzött a Fehérvár, majd szintén vendégként MAC, így a Kisstadionban, a fővárosiak pályaválasztásával dőlhetett el, melyik együttes kerül a fináléba. Az U20-asok között a Vasas és a Fehérvár került össze a legjobb négy között. A második mérkőzésre készültek a felek, s miután az első összecsapást hazai pályán a Volán nyerte, ezért a piros-kékek csak győzelemmel maradhattak versenyben.

A fiatalabbak már-már klasszikusnak mondható rangadója tehát igazi ki-ki meccs volt, a csapatok annak a tudatában léptek jégre, hogy csak a győztes folytathatja a sorozatot. Az alapszakaszban, illetve a Master Roundban (felsőház) nyújtott teljesítmény alapján talán a MAC számított az esélyesebbnek, de a Fehérvár már, ahogyan említettük, már a playoffban is bizonyította, hogy képes legyőzni legnagyobb riválisát.

A székesfehérváriak idegenben harcolták ki a döntőbe jutást Forrás: fehervarav19.hu
A székesfehérváriak idegenben harcolták ki a döntőbe jutást Forrás: fehervarav19.hu

A székesfehérváriak idegenben harcolták ki a döntőbe jutást  •  Forrás: fehervarav19.hu

A találkozót a hazaiak kezdték jobban, nagy fölényben játszottak, és Schlekmann Márk révén a 12. percben a vezetést is megszerezték. Ugyanakkor nem tartott sokáig az előny, Kóger Balázs találatával még az első harmadban egyenlített a Fehérvár (1–1).

A szünet után tehát mindent kezdhettek elölről a csapatok. A második felvonás már kiegyenlítettebb játékot hozott. Olyannyira nem bírtak egymással a felek, hogy nem is született gól, így az utolsó játékrészre maradt a döntés.

A harmadik harmad elején a hazaiak törték meg a hosszú csendet, Keresztes Levente a 42. percben szerezte meg az újbóli vezetést. Azonban ezúttal sem késlekedett sokáig a fehérvári válasz, ismét Kóger villant (2–2). Sőt szűk fél perccel később Ambrus Gergő góljával a vezetést is magához ragadta Volán.

Ezután pedig a MAC-nak már nem volt ereje fordítani: az 53. percben jött az újabb székesfehérvári találat, amely már-már lehetetlen helyzetbe sodorta a vendégeket. S végül az utolsó percben Almási Márk gólja koronázta meg a vendégek produkcióját, akik 5–2-re győztek.

A Fehérvár AV19 együttese tehát két idegenbeli sikerének köszönhetően lépett tovább az elődöntőből, s készülhet a Red Bull Salzburg elleni aranycsatára, amely három nyert mérkőzésig tart.

A „nagyok” mérkőzésén a Vasas az életben maradásért küzdött. A káposztásmegyeriek ennek megfelelően kezdték a meccset. Tíz percnyi játék után már 2–0-ra vezettek, előbb Csiki Attila, majd Czakó Barna volt eredményes. S bár Sándor révén még az első harmadban szépítettek a székesfehérváriak, így is hazai előnnyel kezdődött a szünet.

A Vasas hosszabbításban elért sikerével versenyben maradt az osztrák ligában Fotó: Vasas Attila
A Vasas hosszabbításban elért sikerével versenyben maradt az osztrák ligában Fotó: Vasas Attila

A Vasas hosszabbításban elért sikerével versenyben maradt az osztrák ligában  •  Fotó: Vasas Attila

A második felvonásban nemhogy megtartotta, de még növelte is előnyét a Vasas, a hazaiak harmadik gólját Szlepka Armand szerezte, s mivel a harmadban több gól nem esett, a piros-kékek jelentős előnyben kezdhették a hajrát, s úgy látszott, kiharcolhatják a harmadik mérkőzést.

A záróetap elején azonban a jelentős előny nagyon gyorsan elfogyott. Császár Hunor talált be három percen belül kétszer, így újra nyílt lett a találkozó (3–3). Viszont a két gyors gól után a rendes játékidőben nem esett több, következett a hosszabbítás.

A ráadás első tíz gól nélkül telt el, utána viszont Márkus Balázs s belőtte az összecsapást eldöntő a hazai gólt. A Vasas ezzel versenyben maradt, csütörtökön Székesfehérváron dől el a döntőbe jutás.

EBJL-RÁJÁTSZÁS, ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
MAC Budapest–Fehérvár AV19 2–5 (1–1, 0–0, 1–4)
Gólszerzők:
Schlekmann (12.), Keresztes (42.), illetve Kóger 2 (16., 49.), Ambrus (49.), Kovács A. (53.), Almási (60.)
A párharc végeredménye: 2–1-re nyert a Fehérvár
EBYSL-RÁJÁTSZÁS, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Vasas–Fehérvár AV19 4–3 – hosszabbítással (2–1, 1–0, 0–2, 1–0)
Gólszerzők:
Csiki (9.), Czakó (10.), Szlepka (29.), Márkus (72.), illetve Császár 2 (42., 45.), Sándor (11.)
A párharc állása: 1–1

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik