utanpotlassport.hu 2017.05.17 11:26 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Foci: rekord idő alatt került a 19 éves Axel Tuanzebe a MU kezdőcsapatába

Az angol futball és a Manchester United nagy ígérete lehet a 19 éves Axel Tuanzebe, aki az Arsenal és a Tottenham ellen játszott először a Premier League-ben. A sérülések miatt szerepet kapott hátvéd első két bajnokiján nem okozott csalódást, ezért minden bizonnyal továbbra is láthatjuk José Mourinho együttesében.

Bruckner Vince Az elmúlt hetekben a Manchester United-szurkolók legnagyobb oka az örömre – persze az Európa Liga-döntőbe jutás mellett – Axel Tuanzebe miatt lehetett. Igaz, a fiatal játékost, már Louis van Gaal is felhozta felnőttcsapatba, és játszatta is az FA-kupában, de a bajnoki mérkőzésen csak az elmúlt hetekben debütált a hátvéd. A kongói születésű, de már gyerekkorában Angliába költözött és Rochdale közelében felnőtt, 19 éves futballista a rengeteg sérülés és a nemzetközi kupasorozat terhe miatt lehetőséget kapott a Premier League-ben. Ráadásul nem akármilyen ellenfelekkel szemben: az Arsenal és a Tottenham ellen.

Axel Tuanzebe a legmagasabb szinten is megállta a helyét Fotó: Getty Images

Axel Tuanzebe a legmagasabb szinten is megállta a helyét  •  Fotó: Getty Images

A „Vörös Ördögök” játékosa az Emirates Stadionban jobbhátvédként szerepelt, és igaz, csapata 2-0-s vereséget szenvedett, az ő teljesítményére nem lehetett panasz, mivel a liga egyik legjobb formában lévő játékosát, Alexis Sanchezt jól tartotta, a chilei előtt kevés lehetőség adódott a mérkőzésen.

Tuanzebe csapatba kerülése azért is dicséretes, mert a csapat menedzsere, José Mourinho nem arról híres, hogy fiatal játékosokkal pakolja tele a kezdőtizenegyet. Az angol utánpótlás-válogatott mentális képessége azonban őt is meggyőzte, árulkodó, hogy a korosztályos együtteseiben rendszeresen csapatkapitány volt. A kongói származású futballista az első olyan játékos Gary Neville óta, aki már az első évében betöltötte ezt a posztot a Manchester United egyik ificsapatában.

Amellett technikailag tökéletesen képzett hátvéd, aki legkényelmesebben a védelem közepén érzi magát, de bevethető szélső védőként, valamint védekező középpályásként is. Tehát az Arsenal elleni rangadón még csak nem is a legerősebb posztján játszott…

Egyelőre persze még csak a hiányzók miatt kerül időnként az MU kezdőcsapatába, ugyanakkor már most látszik, minden képessége megvan, hogy a United hosszú távú megoldása legyen a védelemben, amellyel az utóbbi időben sok problémája volt a portugál mesternek.

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.09.05 23:53:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Drámai módon szenvedett vereséget Vátzi Bálint a kötöttfogás 100 kg-os döntőjében az athéni kadet-világbajnokságon, de Takács István szerdán pótolhatja az elveszett aranyat, miután a 76 kg-ban a fináléba jutott. A világbajnok Szőke Alex harcban van a 85 kg bronzérméért. A fogásnem első öt világbajnoki címe három földrész öt országába jutott.

2017.09.01 22:47:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Két bronzérmet szerzett a Portugáliában zajló U19-es öttusa Európa-bajnokságon a magyar fiúválogatott. Burcsik Barnabás és a csapat egyaránt a dobogó harmadik fokára léphetett a hullámvölgyekkel tarkított nap végén. A vívás megint kifogott a magyarokon, de a futás és a lövészet végül éremhez segítette őket.

2017.08.24 09:55:44

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Fantasztikus rajt: aranyérmet szerzett a Milák Kristóf, Barta Márton, Márton Richárd, Németh Nándor összeállítású 4×100 m-es fiú gyorsváltó az Indianapolisban zajló junior úszó-világbajnokságon, míg Holló Balázs 400 m gyorson szerzett ezüstérmet.

2017.07.30 12:58:56

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Negyvenegy magyar érem született a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, hazánk első, hivatalosan is olimpiai rendezvényén. A sportolók és a szervezők hatalmas sikere, valamint a közönség naponta megnyilvánuló szeretete és érdeklődése kiemelkedő eseménnyé emelte. Az EYOF idején aktív, Percről perce című rovatunk a zárónapon is működött.

2017.07.27 14:35:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Magyar leány birkózhat az aranyéremért, ez az eddigi legjobb hírünk a szarajevói kadet Európa-bajnokságról. A szabadfogás már befejezte (volt egy ötödik helyünk), de amikor a fogásnem küzdelmei még tartottak, elkezdte a női szakág is. Merthogy a kontinensbajnokság az új versenylebonyolítási elképzelés kísérleti laboratóriuma lett…