Cselgáncs, junior Eb: két érmet és két pontszerző helyezést vár a szakvezetés

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.14. 16:21
Címkék
Tizennyolc magyar cselgáncsozó részvételével rendezik meg a hét végén Mariborban a junior Európa-bajnokságot, amelynek az egyéni küzdelmeitől két érmet és két pontszerző helyezést vár a szakvezetés.

L. G. A juniorkorú cselgáncsozóknak is megkezdődik a világversenyek időszaka, a korosztály versenyzői elsőként Mariborban lépnek tatamira péntektől vasárnapig az Európa-bajnokságon. A versenyre 41 ország 418 sportolója nevezett, köztük számos olyan dzsudoka, aki már a felnőttmezőnyben is letette a névjegyét.L. G. A juniorkorú cselgáncsozóknak is megkezdődik a világversenyek időszaka, a korosztály versenyzői elsőként Mariborban lépnek tatamira péntektől vasárnapig az Európa-bajnokságon. A versenyre 41 ország 418 sportolója nevezett, köztük számos olyan dzsudoka, aki már a felnőttmezőnyben is letette a névjegyét.

toth_fanni
toth_fanni

Tóth Fanni két év után szerepelhet újra világversenyen  •  Forrás: EJU

A magyar csapatot az előzetesen jóváhagyott névsorhoz képest kevesebb, összesen tizennyolc cselgáncsozó alkotja, amelynek oka, hogy a fiúk közül többen mégsem indulnak el a kontinensviadalon. Tíz fiú- és nyolc lányversenyzőnek szurkolhatunk a hét végén, és mindössze egy-egy lyukas súlycsoportunk lesz: a fiúk közül 60 kg-ban, a lányok mezőnyében 63 kg-ban nem szerepel magyar cselgáncsozó.

A két keretedző, a fiúkat vezető Horváth László és a lányokat irányító Radics Attila előzetes reménye egyaránt egy-egy érem és pontszerző helyezés, a vegyes csapatversenyben pedig egyértelműen pontszerző helyre várják az együttest. Az egyéni küzdelmeket pénteken és szombaton bonyolítják le, a csapatversenyt pedig vasárnap.

A magyar válogatottban megtalálhatjuk az ifjúsági korosztályban remeklő versenyzőket is, hiszen Varga Brigitta világbajnokként, Özbas Szofi Európa-bajnokként szerepel egy korcsoporttal feljebb. Rajtuk kívül Klein Dorina is részt vett a nyári ifjúsági világversenyeken. Örömteli hír, hogy a két évvel ezelőtt ifjúsági világbajnoki ezüstérmet nyert Tóth Fanni a tavalyi sérülését követően visszatér a válogatottba. A csapat legrutinosabb tagja egyértelműen Szigetvári Mercédesz, aki a budapesti felnőtt-világbajnokságon is lehetőséget kapott a bizonyításra.

Mariborban pénteken 10 órától, szombaton 10.30-tól, vasárnap pedig 11 órától kezdődnek a küzdelmek.

A magyar csapat
Férfiak. 55 kg: Monori Dániel, Szegedi Dániel. 66 kg: Kozma Ákos és Boros Bence. 73 kg: Sárhegyi Gábor. 81 kg: Rajkai Róbert és Gőz Roland. 90 kg: Tóth Apor. 100 kg: Árvai Péter. +100 kg: Waczulik Richárd
Nők. 44 kg: Beringer Fatime és Klein Dorina. 48 kg: Varga Brigitta. 52 kg: Özbas Szofi. 57 kg: Kovács Kitti. 70 kg: Lőrinc Renáta. 78 kg: Tóth Fanni. +78 kg: Szigetvári Mercédesz

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik