utanpotlassport.hu 2017.05.19 11:56 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Birkózás: kommunikációs mélyponton a belgrádi serdülő-Eb

Amikor ez az írás felkerül a honlapunkra, már bő másfél órája zajlik a kísérleti jelleggel kiírt birkózó serdülő-Eb a belgrádi Alekszandar Nikolics Sportcsarnokban. Rajtunk kívül az európai országok sok tízezer korosztályos versenyzője élheti át csalódottan, hogy a versenyről csak morzsák jutnak el hozzá.

Szekeres István A szabadfogásúak küzdelmével rajtolt a kísérleti serdülő-Eb a belgrádi a Nikolics-sportcsarnokban. Örömmel jelentem, hogy láttam a 47 kg-os, diósgyőri Porteleki Dávid – látványos mérkőzésen – szerzett, 20-10 különbségű, technikaitus-győzelmét a lett Rainers ellen a súlycsoport selejtezőjében.

Nagyjából ennyi jutott el a világba a serdülő Európa-bajnokságáról Forrás: Belgrád

Nagyjából ennyi jutott el a világba a serdülő Európa-bajnokságáról  •  Forrás: Belgrád

Megkövetem minden olvasónkat, de a másfél órája zajló versenyről ezt az egy konkrétumot tudom prezentálni.

Mert az Európa-bajnokság kommunikációs mélypontot produkál a sportág legújabbkori történelmében.

A rendező, szerb szövetség honlapján van ugyan streaming, de a három szőnyegből, csak kettőről van kép: az egyiken minden fontos információ látható az éppen folyó meccsről, a másikról azonban bő egy órán át a feliratozás is hiányzott, nem lehetett tudni tehát, kik a mérkőző felek.

Nem tudni semmit a verseny menetéről sem. Nem ismert a súlycsoportok létszáma és sorsolása, nem tudni így azt sem, hogyan vezet a magyar szabadfogásúak útja alkalmasint a döntőig.

A világszövetség (UWW) honlapja foglalt, azon az egyidejűleg zajló, ázsiai és pánamerikai felnőtt-kontinensbajnokság eseményei kapnak tökéletes tálalást, komplex információt.

Dühös gyerekDe a harmadik, a serdülő-Eb is elfért volna mellettük.

Szerény üzenet az UWW és a szerb szövetség vezetőinek: „Ébresztő, tisztelt urak, megérkeztünk a huszonegyedik századba!”

Mi természetesen mindent elkövetünk, hogy az első versenynap végére beszerezzük legalább az első versenynap magyar eredményeit.

De legkésőbb a szerkesztőségünk által kiadandó, 2017-es évkönyvben minden fontos információ helyet kap.

Csak türelem, türelem!... Úgy látszik, ma a birkózásban ez a trendi tempó.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.11 14:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka is részt vett a kecskeméti úszóünnepen, az Univer 24-en. A maratoni versenyen az iskolások óránkénti váltásban szálltak vízbe, a hatfős felnőttváltók pedig szombat éjjel 12 órás versenyen mérték össze tudásukat. Hosszú Katinka köszöntőjében a világ legjobb sportjának nevezte az úszást.

2017.11.26 14:58:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Nagyszerű szezont zártak idén a korosztályos nyílt vízi úszók. A most kijelölt ifjúsági válogatottba még az idei eredmények alapján kerültek a versenyzők, ám a tavasz végi válogatóversenyek alaposan átrendezhetik a világversenyekre készülő csapatot. Gellért Gábor szakágvezető szerint a felkészülésükben annyi lesz a változás, hogy több felnőtt Európa-kupán is „mély vízbe” dobnák a fiatalokat.

2017.11.14 13:14:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (EHF) sem ment el szó nélkül az FTC fiatal játékosainak kiváló teljesítménye mellett: a 18 éves Márton Grétát a forduló újoncának választották a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után.

2017.10.04 15:21:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kedvezően fogadta a szakma a szövetség által meghirdetett utánpótlás-reformokat. A Postás SE női tornaszakosztályában utánpótlásedzőként tevékenykedő Bozi András szerint jó irányba mutatnak az újítások. A koncepció kidolgozását irányító Jordanov Zoltánnal rendszeres kapcsolatban állnak, így a megvalósításban nem számítanak nagyobb nehézségekre. Az egyesület a napokban kisbuszt kapott a MTSZ-től, amely csökkenti a fiatalok utaztatásával járó költségeket.

2017.10.02 14:29:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 11. fordulójában 620 perc jutott hét, fiatalszabályba tartozó játékosnak, összességében nem tapasztaltunk semmi meglepőt: a Diósgyőrt leszámítva azok a klubok, amelyek eddig is lehetőséget biztosítottak az U20-as futballistáknak, ezúttal sem okoztak csalódást. Közülük kiemelkedik a Haladás, amely három fiatalt is a kezdőbe nevezett. Ezúttal csak öt csapatban jutott szóhoz 1997 után született játékos, ez pedig újabb negatív rekordot jelent. Örömteli viszont, hogy az Újpest 20 éves hátvédje, Pávkovics Bence megszerezte első élvonalbeli gólját.