utanpotlassport.hu 2017.05.19 11:56 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Birkózás: kommunikációs mélyponton a belgrádi serdülő-Eb

Amikor ez az írás felkerül a honlapunkra, már bő másfél órája zajlik a kísérleti jelleggel kiírt birkózó serdülő-Eb a belgrádi Alekszandar Nikolics Sportcsarnokban. Rajtunk kívül az európai országok sok tízezer korosztályos versenyzője élheti át csalódottan, hogy a versenyről csak morzsák jutnak el hozzá.

Szekeres István A szabadfogásúak küzdelmével rajtolt a kísérleti serdülő-Eb a belgrádi a Nikolics-sportcsarnokban. Örömmel jelentem, hogy láttam a 47 kg-os, diósgyőri Porteleki Dávid – látványos mérkőzésen – szerzett, 20-10 különbségű, technikaitus-győzelmét a lett Rainers ellen a súlycsoport selejtezőjében.

Nagyjából ennyi jutott el a világba a serdülő Európa-bajnokságáról Forrás: Belgrád

Nagyjából ennyi jutott el a világba a serdülő Európa-bajnokságáról  •  Forrás: Belgrád

Megkövetem minden olvasónkat, de a másfél órája zajló versenyről ezt az egy konkrétumot tudom prezentálni.

Mert az Európa-bajnokság kommunikációs mélypontot produkál a sportág legújabbkori történelmében.

A rendező, szerb szövetség honlapján van ugyan streaming, de a három szőnyegből, csak kettőről van kép: az egyiken minden fontos információ látható az éppen folyó meccsről, a másikról azonban bő egy órán át a feliratozás is hiányzott, nem lehetett tudni tehát, kik a mérkőző felek.

Nem tudni semmit a verseny menetéről sem. Nem ismert a súlycsoportok létszáma és sorsolása, nem tudni így azt sem, hogyan vezet a magyar szabadfogásúak útja alkalmasint a döntőig.

A világszövetség (UWW) honlapja foglalt, azon az egyidejűleg zajló, ázsiai és pánamerikai felnőtt-kontinensbajnokság eseményei kapnak tökéletes tálalást, komplex információt.

Dühös gyerekDe a harmadik, a serdülő-Eb is elfért volna mellettük.

Szerény üzenet az UWW és a szerb szövetség vezetőinek: „Ébresztő, tisztelt urak, megérkeztünk a huszonegyedik századba!”

Mi természetesen mindent elkövetünk, hogy az első versenynap végére beszerezzük legalább az első versenynap magyar eredményeit.

De legkésőbb a szerkesztőségünk által kiadandó, 2017-es évkönyvben minden fontos információ helyet kap.

Csak türelem, türelem!... Úgy látszik, ma a birkózásban ez a trendi tempó.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.09.05 23:53:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Drámai módon szenvedett vereséget Vátzi Bálint a kötöttfogás 100 kg-os döntőjében az athéni kadet-világbajnokságon, de Takács István szerdán pótolhatja az elveszett aranyat, miután a 76 kg-ban a fináléba jutott. A világbajnok Szőke Alex harcban van a 85 kg bronzérméért. A fogásnem első öt világbajnoki címe három földrész öt országába jutott.

2017.09.01 22:47:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Két bronzérmet szerzett a Portugáliában zajló U19-es öttusa Európa-bajnokságon a magyar fiúválogatott. Burcsik Barnabás és a csapat egyaránt a dobogó harmadik fokára léphetett a hullámvölgyekkel tarkított nap végén. A vívás megint kifogott a magyarokon, de a futás és a lövészet végül éremhez segítette őket.

2017.08.24 09:55:44

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Fantasztikus rajt: aranyérmet szerzett a Milák Kristóf, Barta Márton, Márton Richárd, Németh Nándor összeállítású 4×100 m-es fiú gyorsváltó az Indianapolisban zajló junior úszó-világbajnokságon, míg Holló Balázs 400 m gyorson szerzett ezüstérmet.

2017.07.30 12:58:56

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Negyvenegy magyar érem született a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, hazánk első, hivatalosan is olimpiai rendezvényén. A sportolók és a szervezők hatalmas sikere, valamint a közönség naponta megnyilvánuló szeretete és érdeklődése kiemelkedő eseménnyé emelte. Az EYOF idején aktív, Percről perce című rovatunk a zárónapon is működött.

2017.07.27 14:35:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Magyar leány birkózhat az aranyéremért, ez az eddigi legjobb hírünk a szarajevói kadet Európa-bajnokságról. A szabadfogás már befejezte (volt egy ötödik helyünk), de amikor a fogásnem küzdelmei még tartottak, elkezdte a női szakág is. Merthogy a kontinensbajnokság az új versenylebonyolítási elképzelés kísérleti laboratóriuma lett…