utanpotlassport.hu 2017.05.19 11:56 Frissítve: 2017.05.19 12:02

Birkózás: kommunikációs mélyponton a belgrádi serdülő-Eb

Amikor ez az írás felkerül a honlapunkra, már bő másfél órája zajlik a kísérleti jelleggel kiírt birkózó serdülő-Eb a belgrádi Alekszandar Nikolics Sportcsarnokban. Rajtunk kívül az európai országok sok tízezer korosztályos versenyzője élheti át csalódottan, hogy a versenyről csak morzsák jutnak el hozzá.

Szekeres István A szabadfogásúak küzdelmével rajtolt a kísérleti serdülő-Eb a belgrádi a Nikolics-sportcsarnokban. Örömmel jelentem, hogy láttam a 47 kg-os, diósgyőri Porteleki Dávid – látványos mérkőzésen – szerzett, 20-10 különbségű, technikaitus-győzelmét a lett Rainers ellen a súlycsoport selejtezőjében.

Nagyjából ennyi jutott el a világba a serdülő Európa-bajnokságáról Forrás: Belgrád

Nagyjából ennyi jutott el a világba a serdülő Európa-bajnokságáról  •  Forrás: Belgrád

Megkövetem minden olvasónkat, de a másfél órája zajló versenyről ezt az egy konkrétumot tudom prezentálni.

Mert az Európa-bajnokság kommunikációs mélypontot produkál a sportág legújabbkori történelmében.

A rendező, szerb szövetség honlapján van ugyan streaming, de a három szőnyegből, csak kettőről van kép: az egyiken minden fontos információ látható az éppen folyó meccsről, a másikról azonban bő egy órán át a feliratozás is hiányzott, nem lehetett tudni tehát, kik a mérkőző felek.

Nem tudni semmit a verseny menetéről sem. Nem ismert a súlycsoportok létszáma és sorsolása, nem tudni így azt sem, hogyan vezet a magyar szabadfogásúak útja alkalmasint a döntőig.

A világszövetség (UWW) honlapja foglalt, azon az egyidejűleg zajló, ázsiai és pánamerikai felnőtt-kontinensbajnokság eseményei kapnak tökéletes tálalást, komplex információt.

Dühös gyerekDe a harmadik, a serdülő-Eb is elfért volna mellettük.

Szerény üzenet az UWW és a szerb szövetség vezetőinek: „Ébresztő, tisztelt urak, megérkeztünk a huszonegyedik századba!”

Mi természetesen mindent elkövetünk, hogy az első versenynap végére beszerezzük legalább az első versenynap magyar eredményeit.

De legkésőbb a szerkesztőségünk által kiadandó, 2017-es évkönyvben minden fontos információ helyet kap.

Csak türelem, türelem!... Úgy látszik, ma a birkózásban ez a trendi tempó.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.07.16 19:41:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hogy nemcsak a strandkézilabdát űzi mesterfokon a magyar U17-es leányválogatott, hanem hihetetlen mentális erőt is képvisel, azt a mauritiusi világbajnokság döntője is bizonyítja. A csapat a hollandok ellen a nagyon szoros küzdelemben elvesztett első szett után egyenlíteni tudott, majd a szétlövést is megnyerte. Azzal pedig a világbajnokságot is!

2017.07.12 18:29:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Százszázalékos teljesítménnyel jutott a magyar leányválogatott a mauritiusi U17-es strandkézilabda-világbajnokság középdöntőjébe. A csapat ezzel még egy lépéssel közelebb került az ifjúsági olimpiai kvalifikációhoz.

2017.07.12 17:49:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Két nappal a guimaraesi serdülő és ifjúsági asztalitenisz Európa-bajnokság előtt mentették fel a munkavégzés alól Szabó Krisztiánt, az ifjúsági leányválogatott szakvezetőjét. Honlapunk értesülése szerint az egyik serdülő leányjátékostól, valamint a szakmai stáb egyik tagjától érkezett bejelentés a szövetséghez, amelyben súlyos etikai vétséggel vádolják a trénert.