utanpotlassport.hu 2017.05.19 11:56 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Birkózás: kommunikációs mélyponton a belgrádi serdülő-Eb

Amikor ez az írás felkerül a honlapunkra, már bő másfél órája zajlik a kísérleti jelleggel kiírt birkózó serdülő-Eb a belgrádi Alekszandar Nikolics Sportcsarnokban. Rajtunk kívül az európai országok sok tízezer korosztályos versenyzője élheti át csalódottan, hogy a versenyről csak morzsák jutnak el hozzá.

Szekeres István A szabadfogásúak küzdelmével rajtolt a kísérleti serdülő-Eb a belgrádi a Nikolics-sportcsarnokban. Örömmel jelentem, hogy láttam a 47 kg-os, diósgyőri Porteleki Dávid – látványos mérkőzésen – szerzett, 20-10 különbségű, technikaitus-győzelmét a lett Rainers ellen a súlycsoport selejtezőjében.

Nagyjából ennyi jutott el a világba a serdülő Európa-bajnokságáról Forrás: Belgrád

Nagyjából ennyi jutott el a világba a serdülő Európa-bajnokságáról  •  Forrás: Belgrád

Megkövetem minden olvasónkat, de a másfél órája zajló versenyről ezt az egy konkrétumot tudom prezentálni.

Mert az Európa-bajnokság kommunikációs mélypontot produkál a sportág legújabbkori történelmében.

A rendező, szerb szövetség honlapján van ugyan streaming, de a három szőnyegből, csak kettőről van kép: az egyiken minden fontos információ látható az éppen folyó meccsről, a másikról azonban bő egy órán át a feliratozás is hiányzott, nem lehetett tudni tehát, kik a mérkőző felek.

Nem tudni semmit a verseny menetéről sem. Nem ismert a súlycsoportok létszáma és sorsolása, nem tudni így azt sem, hogyan vezet a magyar szabadfogásúak útja alkalmasint a döntőig.

A világszövetség (UWW) honlapja foglalt, azon az egyidejűleg zajló, ázsiai és pánamerikai felnőtt-kontinensbajnokság eseményei kapnak tökéletes tálalást, komplex információt.

Dühös gyerekDe a harmadik, a serdülő-Eb is elfért volna mellettük.

Szerény üzenet az UWW és a szerb szövetség vezetőinek: „Ébresztő, tisztelt urak, megérkeztünk a huszonegyedik századba!”

Mi természetesen mindent elkövetünk, hogy az első versenynap végére beszerezzük legalább az első versenynap magyar eredményeit.

De legkésőbb a szerkesztőségünk által kiadandó, 2017-es évkönyvben minden fontos információ helyet kap.

Csak türelem, türelem!... Úgy látszik, ma a birkózásban ez a trendi tempó.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.19 12:23:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés szezont fut az egriek 17 éves kézilabdázója, Tóth Rajmond. Az ígéretes irányító már 168 gólt szerzett az ifjúsági bajnokság 2017/18-as évadjában. Honlapunknak beszélt klubjáról, a korosztályos válogatottról és a céljairól is.

2018.04.07 08:33:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Berlinben ma kezdődik az ifjúsági cselgáncsozók Európa-kupája, amelyen tavaly olyan erős mezőny gyűlt össze, hogy több magyar reménység is érem nélkül maradt. Bíró Norbert szerint valamelyest azért gyengébb lesz a verseny, mint az egy évvel ezelőtti, és reméli sikeresebben zárják versenyzőink a megméretést, mint 2017-ben.

2018.04.04 21:03:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ismét Pusztai Lizáról szólt a kardozók versenye, a BVSC-Zugló versenyzője bronzérmet nyert a junior-világbajnokságon Veronában. A 17 éves, még kadétkorú versenyző ezzel ötödik érmét szerezte meg az idei korosztályos világversenyeken. A fiúk közül klubtársa, Nagy Martin szerepelt a legjobban, ő a 27. helyen végzett.

2018.03.22 18:42:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Tizennégy utánpótláskorú versenyző szerepelhet a budapesti felnőtt párbajtőr Grand Prix-versenyen. A viadalon a korosztályos Európa-bajnokságon aranyérmes junior fiú- és kadét leánycsapat tagjai is pástra lépnek a MOM Sportcentrumban.

2018.03.17 14:23:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A női U20-as kézilabda-világbajnokság után a leány U19-es Európa-bajnokságnak is Magyarország lesz a házigazdája. A kontinensviadalt 2019 júliusában Győrben rendezik meg, ott, ahol ugyanez a korosztály tavaly nyáron EYOF-aranyérmet ünnepelhetett.