Vízilabda: lassan három éve veretlen az UVSE a leány ifi bajnokságban

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.03.04. 14:15
null
Legutóbb 2021 májusában kapott ki az UVSE a leány ifjúsági vízilabda-bajnokságban.

Lassan három éve, 2021 májusában kapott ki legutóbb az UVSE leány vízilabdacsapata a ifjúsági bajnokságban. Akkor az FTC az elődöntő odavágóján nyert 8–6-ra a későbbi bronzérmes ellen.

Azóta minden bajnoki találkozójuk után győztesen jöttek ki a vízből az UVSE-s lányok, és két bajnoki címet ünnepelhettek.

A dominanciájukról sokat elárul, hogy tavaly például a bajnoki döntőben 17–2-re győzték le a Szentest.

Az együttes az idén sem vett vissza a lendületből, és ugyanúgy nagy fölénnyel nyeri a meccseket. A mostani évadban a Ferencváros tudta a leginkább „megszorongatni” a lilákat, a felek eddigi két összecsapásán 15–7-es és 15–6-os végeredmény született.

A legutóbbi fordulóban az UVSE a Dunaújváros otthonában nyert 20–8-ra, Hajdú Kata egymaga 10 gólt jegyzett.

A fiatalok nagyrésze nemcsak a felnőttcsapatban játszik, hanem a korosztályos nemzeti együtteseknek is a tagja, Hajdú és Tiba Panna pedig már a női válogatottban is megmutathatta tudását.

A 16 éves Tiba Panna a legutóbbi felnőtt Eb-n a női válogatott tagja volt Forrás: UVSE

Korábban az ifi csapatot irányító Áts Bertalant már kérdeztük arról, hogy milyen hatással van a lányok fejlődésére a sorozatos nagy arányú győzelem. Akkor a szakember elmondta, hogy:

„Nem teszünk különbséget az ellenfelek között. Ugyanúgy készülünk és melegítünk be mindenkivel szemben, egy másodpercig sem becsülünk le senkit. Ha gyengébb csapattal találkozunk, akkor olyan célokat tűzünk ki, hogy ne kapjunk gólt, a ziccereket a lehető legjobb arányban értékesítsük vagy minden játékos eredményes legyen, érezze meg a gólszerzés örömét. A könnyű meccsek is jó edzésjelleggel bírnak, hiszen olyan taktikai elemeket gyakorolhatunk védekezésben és támadásban egyaránt, melyeknek a szoros találkozókon vesszük majd hasznát. Amikor az UVSE-vel felkerültünk ob I-be, ifikből, serdülőkből állt a csapatunk, és megesett, tizennyolc góllal kaptunk ki, de harminc is lehetett volna közte. Ilyenkor a részcélokra figyeltünk. Nem a győzelem volt kitűzve, hanem például az, hogy ne lőjön gólt nekünk válogatott játékos, jól védekezzük ki az emberhátrányt, jól játsszuk meg az emberelőnyt. A legfontosabb, hogy az edző miként motiválja játékosát. Én azt mondom a lányoknak,

Álljanak egyik, vagy másik oldalon.”

(Kiemelt képünkön: Hajdú Kata Forrás: UVSE)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik