Sznúker: Révész Bulcsú döntőt játszik a junior-világbajnokságon

UP-info  utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.02.02. 10:55
null
Legmagasabb jegyzett sznúkerjátékosunk, Révész Bulcsú magabiztos meneteléssel bejutott az albániai junior-világbajnokság döntőjébe. A 17 éves fiatal nyolc mérkőzést nyert meg, 28-5-ös frémarányt produkált, egészen kiváló formában játszik. Péntek délután a fináléban lép asztalhoz a kínai Gong Chenzhi ellen, akit a csoportkörben már legyőzött.

Révész Bulcsú a csoportkörben mindössze egy frémet bukott el az albániai junior sznúker-világbajnokságon. Az U18-as Európa-bajnok magyar reménység azt éppen a későbbi döntős ellenfelével, Gong Chenzhivel szemben bukta el (3–1), ugyanakkor angol, román és ausztrál ellenfelét ellentmondás nélkül múlta felül, 3–0-s eredménnyel, így természetesen csoportelsőként jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba – írja az eurosport.hu.

Eközben a juniortorna másik magyar résztvevője, Nagy Erik is szépen vitézkedett, ugyanis ő is a csoportja élén végzett. Erik legyőzte ukrán, lengyel és skót ellenlábasát, és egy 3–2-es vereség is belefért az angol Kian Dennett ellen. A csoportkörben összesen négy százas brék született, az egyiket, egy 103-ast éppen Erik lökte.

Sajnos a folytatás nem volt hosszú a számára, ugyanis a 32-es táblán 4–1-re kikapott a hazai Kledio Kacitól. Bulcsú viszont folytatta remeklését: angol, északír és skót ellenfeleket győzött le, két 4–1-es győzelmet aratott, valamint egy 4–0-s és egy 4–2-es sikert. Időközben ráadásul búcsúzott két nagy favorit: az ukrán Julian Bojko a negyeddöntőben kapott ki Oliver Sykestól (akit később Bulcsú 4–1-re vert az elődöntőben), a walesi Liam Davies pedig a már említett kínai Gong áldozata lett, szintén a nyolc között.

A junior-vb döntőjében tehát, pénteken 14 órától Gong Chenzhi lesz Révész Bulcsú ellenfele.

.

Korábban ugye már találkoztak a tornán, akkor Bulcsú győzött, ez talán inkább a kínainak kedvez, hiszen extra motivációt adhat neki a visszavágás lehetősége. Viszont kérdés, hogy nem lőtte-e el az összes puskaporát a kínai, aki Davies ellen négy nagy breaket lökött (105, 73, 62, 71), és 93 százalékos golyóbelökéssel operált, ami a profi mezőnyben is kimagasló teljesítménynek számítana. Olyan nagyon azért nem kell megijedni ezektől a számoktól. Bulcsú ugyanis 95 százalékos golyóbelökéssel hozta a maga elődöntőjét. Könnyen lehet, hogy a biztonsági játék, az érett versenyzés fogja eldönteni ezt a mérkőzést.

Márpedig a tét óriási, hiszen aki győz, az profi tagságot szerez.

Tavaly Stan Moody nyerte meg ezt a versenyt, aki azóta már a Main Touron játszik, időnként kifejezetten jól. A döntőben öt frame-et kell nyerni.

Révész Bulcsú vb-döntőjét ITT lehet majd élőben követni.

(Kiemelt képet készítette: Koncz Márton/Nemzeti Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik