Kézilabda: fontos tapasztalatokkal tértek haza Egyiptomból a juniorok

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.01.15. 20:00
Címkék
A múlt héten Egyiptomban edzőtáborozott és vett részt nemzetközi tornán a junior fiú kézilabda-válogatott; Sótonyi Lászlót kérdeztük a hazaérkezés után.

Idei első összetartásán vett részt a múlt héten a junior fiú kézilabda-válogatott, amely külföldre utazott – de nem a szomszédba. A fiatalok Egyiptom felé vették az irányt, ahol nem sokkal az érkezés után már edzésbe álltak: az első tréninget szerda reggel tartották, aznap pedig már össze is csaptak az egyiptomiak korosztályos együttesével barátságos meccsen (a házigazdák 29–27-re nyertek).

Csütörtökön aztán megkezdődött három csapat, az egyiptomi, a román és a magyar részvételével a torna: a múlt ősz óta Sótonyi László szövetségi edző vezetésével készülő gárda előbb 33–31-re kikapott a román együttestől, szombaton pedig ismét összemérte az erejét az egyiptomival – ismét a hazaiak örülhettek, amely a második félidőben fordított, és 30–29-re nyert. A tornán ezzel a házigazdák megszerezték az aranyérmet, mivel az első napon két találattal verték Romániát.

„Amikor felvetődött, hogy részt vehetünk ezen a tornán, mérlegelnünk kellett a lehetőségeinket; végül amellett öntöttünk, hogy utazzunk, a szárazabb edzések helyett a nemzetközi tapasztalatszerzést választottuk, ráadásul nem hazai rendezésű torna volt, idegen körülményekhez kellett alkalmazkodni – kezdi az értékelőjét Sótonyi László az Utánpótlássportnak. – Ami a legfőbb pozitívum az utóbbi napok kapcsán: a korábbiaknál is jobban segített megismerni a csapatot. Eddig nagyon kevés időt tudtunk a játékosokkal tölteni, mindössze egy összetartásunk volt az őszi korosztályváltás óta. Éles helyzetben tesztelhettük a fiatalokat, ráadásul az ifjúságiak közül két 2006-os fiút is ki tudtunk próbálni. Bár egyik meccs sem pozitív végeredménnyel zárult a szemszögünkből, rengeteg fontos tapasztalatot szereztünk, amelyekből sokat tudunk tanulni. Azt már látjuk, hogy

ebben a társaságban minél több srácnak magasabb osztályban kellene játszani és erősödni, ezen a téren még komoly elmaradások vannak, de ezért van ez a kétéves ciklus, hogy ebben előrelépjünk.

A csapat fókuszában már ott van a nyári korosztályos Európa-bajnokság, addig természetesen még bőven lesz alkalma a fiataloknak az összeszokásra.

„Hónapokra előre kész van a programunk. Márciusban a franciaországi Tiby-kupán szerepelünk majd, májusban pedig a címvédő németek találkozunk, a kontinensviadalt pedig háromhetes közvetlen felkészülés előzi majd meg.”

(Kiemelt képünk forrása: MKSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik