Labdarúgás: 600 alatt a fiatalok játékperce az NB I 12. fordulójában

B. L. utanpotlassport.huB. L. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.10.26. 09:00
Címkék
A labdarúgó NB I 12. fordulójában összesen 693 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; kilenc klubban 15 ifjonc bizonyíthatott.

A labdarúgó NB I 12. fordulója után, szokásunkhoz híven összegyűjtöttük, mely 2002-es vagy annál fiatalabb magyar futballisták kaptak lehetőséget a bizonyításra. Ezúton jelentjük: 15 játékos felelt meg az említett kritériumnak, teljesítményüket az InStat Scout adatelemző segítségével vizsgáltuk.

Iyinbor Patrick végigjátszotta a KTE elleni mérkőzést Forrás: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Iyinbor Patrick végigjátszotta a KTE elleni mérkőzést Forrás: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

Iyinbor Patrick végigjátszotta a KTE elleni mérkőzést  •  Forrás: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

A forduló péntek esti nyitómérkőzésén, a Vasas–Kecskemét bajnokin (1–2) a hazaiaknál Iyinbor Patrick a belső védő posztján végigjátszotta a bajnokit, míg a vendégeknél Katona Bálint kapott kezdőként lehetőséget, jobb szélsőként bevetve több kellemetlen percet szerzett az angyalföldieknek.

Szombaton a ZTE FC és a Bp. Honvéd összecsapásán (0–2) Szalay Szabolcs a félidőben állt be támadó középpályásként, három lövése volt, gólt azonban nem szerzett. Klausz Milán 21 perc lehetőséget kapott a bizonyításra támadóként, s bár neki is volt egy próbálkozása, a zalaegerszegiek szerzett gól nélkül vonultak le a pályáról a meccs végét jelző hármas sípszót követően. A kispestieknél a belső védő Szabó Alex végigjátszotta a bajnokit,Kerezsi Zalán középpályásként jutott szóhoz 29 perc erejéig, Kocsis Dominik pedig a hajrára állt be a középpályára.

A Mol Fehérvár–Paks mérkőzésen (1–1) csak a vendégeknél szerepelt magyar fiatal, Debreceni Zalán balhátvédként 21 percet játszott, csakúgy, mint a védekező középpályás Gyurkits Gergő. Volter Patrik számára különleges nap volt október 22-e, a bajnoki hajrájában ugyanis becserélték a bal szélre, ezzel bemutatkozott az NB I-ben!

A Puskás Akadémia és a Ferencváros rangadóján (2–4) a házigazdában kapott lehetőséget Gruber Zsombor, a második félidőre cserélték be. A támadó 93 százalékos hatékonysággal passzolt, két lövést eresztett meg, egy sikeres csele volt és négy labdát veszített.

A vasárnapi Mezőkövesd–Újpesten (1–0) a hazaiaknál jobbhátvédként végigjátszotta a találkozót Kállai Kevin. Csapatában ő vívta a legtöbb védekező párharcot, amelynek 70 százalékát megnyerte. Három beadásából egy volt sikeres, három labdát adott el, hatot szerzett (abból kettőt a lilák térfelén) és három sikeres csele is volt. Az újpestieknél jobbhátvédként lépett pályára Szabó Bálint, kezdőként 61 percet játszott, ám nem túl meggyőzően: hétből egy párharcot nyert, két beadásából egy sem volt pontos, négy labdát vesztett és hatot szerzett.

A DVSC és a Kisvárda találkozóján (2–3) Major Sámuel 29 percet játszott védekező középpályásként a Lokiban, Horváth Krisztofer pedig tíz percet kapott a középcsatár mögötti szerepkörben, ám egyikük sem tudott lendíteni csapatán.

A 2002-ES VAGY ANNÁL FIATALABB MAGYAR LABDARÚGÓK JÁTÉKPERCEI AZ NB I 2022–2023-AS ÉVADÁNAK 10. FORDULÓJÁBAN:
Csapatonként
Bp. Honvéd: 104+29+10=143 perc
Vasas: 100 perc
Mezőkövesd:93perc
Kecskemét:86perc
ZTE FC: 55+21=76 perc
Újpest:61perc
Puskás Akadémia: 48 perc
Paks:21+21+5=47 perc
DVSC:29+10=39perc
Játékosonként
Szabó Alex (Bp. Honvéd): 104 perc
Iyinbor Patrick (Vasas): 100 perc
Kállai Kevin (Mezőkövesd):93perc
Katona Bálint (Kecskemét): 86 perc
Szabó Bálint (Újpest): 61 perc
Szalay Szabolcs (ZTE FC): 55 perc
Gruber Zsombor (Puskás Akadémia): 48 perc
Major Sámuel (DVSC): 29 perc
Kerezsi Zalán (Bp. Honvéd):29perc
Klausz Milán (ZTE FC): 21 perc
Gyurkits Gergő (Paks): 21 perc
Debreceni Zalán (Paks): 21 perc
Horváth Krisztofer (DVSC): 10 perc
Kocsis Domink (Bp. Honvéd):10perc
Volter Patrik (Paks): 5 perc
ÖSSZESEN: 693 perc

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik