A bronzért játszhatunk

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2004.07.17. 21:51
Címkék
U18-AS NÔI EB, POZSONY,
ELÔDÖNTÔ
Oroszország–Magyarország 81–54
(17–14, 26–8, 15–15, 23–17)
ELÔDÖNTÔ
Oroszország–Magyarország 81–54
(17–14, 26–8, 15–15, 23–17)

500 néző. V: Soylemezoglu (török), Bachanski (lengyel)
OROSZORSZÁG. Ld: Szaveljeva 21/9, Danyilocskina 20/3, Rjukina 12/6
MAGYARORSZÁG: SEMSEI 8, Honti 4, Somogyi A. 2, Köllő, Horti 8. Cs: SOMOGYI N. 9, Reiner 4, PÁL 8, TAJKOV 7, Treit, Czank 4, Vincze. Edző: Tursics Sándor
Az eredmény alakulása. 5. p.: 2–6. 7. p.: 13–8. 9. p.: 17–8. 14. p.: 20–18. 16. p.: 28–18. 25. p.: 48–30. 35. p.: 66–41
(A Szerbia-Montenegró–Spanyolország mérkőzés lapzártánk után ért véget.)

Ezúttal Horti (balra) sem villogott
Ezúttal Horti (balra) sem villogott
Ezúttal Horti (balra) sem villogott
Minden csoda három napig tart! Az oroszok eddig öt találkozót nyertek, s a legszorosabb – győztes – meccsükön 23 pont volt a különbség. Csupán egyszer kényszerültek szoros végjátékra, a mieink ellen, és a csoportmérkőzések során fiataljaink le is győzték az Európa-bajnokság első számú esélyesét. "Nagy kérdés, mennyi erő maradt a lányokban azt követően, hogy a bolgárokat egy egészen magas szintű csapatvédekezést bemutatva fölényesen meg verték" – vélekedett a négy közé jutó és azzal magát a jövő évi, tunéziai vb-re kvalifikáló válogatottunk szakvezetője, Tursics Sándor.
Az oroszok érkeztek előbb melegíteni, jellegzetes népi muzsikájukra kezdtek el dobálni. Aztán, amikor a mieink is a játéktérre érkeztek, valahonnan előkerült az "Újra itt van…" című sláger, a magyar lányok ezzel hangoltak az elődöntőre. A mieink zónája alaposan meglepte az oroszokat, akik percekig nem találták ennek ellenszerét. Semsei és Honti kosarával előnyhöz jutott Magyarország, s ezt a negyed közepéig tartotta. Óriási fordulatot jelentett Szaveljeva triplája, ő dobta az oroszok első hét pontját, a mieink támadójátéka pedig pontatlanná vált. A lepattanók után villámgyors ellenakciókból szerzett könnyű ziccerekkel fordítottak, sőt jelentős előnyre tettek szert az oroszok. A negyed végén aztán Semsei és a két Somogyi pontjaival felzárkóztak a mieink.
A második szakasz elején Semsei, valamint Honti kosarával még tartotta a lépést válogatottunk, ám a félidő hajrájára "elfogyott a muníció", így a szünetig több mint húszpontos előnyre tett szert a rivális. A térfélcsere után mindkét együttes cseresorával szerepelt, a szakvezetők nyilván úgy gondolták, eldőlt az elődöntő.
"A lányok a bolgárok ellen teljesítették a kulcsfeladatot, ezt követően az orosz együttest legyőzni irreális vállalkozás volt. Semsei és Honti jó ritmusban játszott, de a kezdő ötös belső sorának tagjai kimerültek voltak. A szünet után inkább a cserejátékosokat szerepeltettem, és ők nagyon harcosan kosaraztak. Remélem, a harmadik helyért harcolni fog az együttes" – summázta a látottakat Tursics mester.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik