Vizes vb: olimpiai kvótát szerzett a mix 4x100 vegyes váltó

Vágólapra másolva!
2019.07.24. 05:33
A dél-koreai Kvangdzsuban zajló vizes világbajnokság úszószámainak magyar idő szerint szerda hajnalban rendezett előfutamain a mix 4x100 vegyes váltók küzdelmében a magyar válogatott nem jutott ugyan a döntőbe, de a 12. helyen zárt, ami azt jelenti, hogy kiharcolta az olimpiai részvételt.

A mix 4x100 vegyes váltóban a Bohus Richárd, Sztankovics Anna, Szabó Szebasztián, Hosszú Katinka összeállítású magyar egység 3:48.44 perccel futamában a hetedik helyen csapott célba, de japánok kizárása után a hatodik helyen végzett.

Az utolsó futam után egy ideig úgy tűnt, hogy a lengyelek 23 századdal jobb ideje miatt a magyar csapat lemarad az olimpiai kvótáról, ám végül a kínaiakat is kizárták, ami azt jelentette, hogy a döntőbe jutás ugyan nem sikerült, de a 12. helyen végzett a váltó, így jövőre a tokiói olimpián ebben a számban is ott lehetnek a magyar úszók.

Bővebben itt.

A Nemzeti Sportot az eseményről tudósítja:Roska Emese Boglárka (Kvangdzsu), Csurka Gergely (Kvangdzsu), Derencsényi István (Kvangdzsu, fotó), Kovács Erika (Budapest)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik