Vizes-vb: Mintha vasmacskát húztam volna magam után - Hosszú

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.04. 20:01
null
Hosszú Katinka borzasztóan kiúszta magát – aranyért (Fotó: Reuters)
Hosszú Katinka 2007 óta az első úszónő lett, aki világbajnokságon a 200 és a 400 méteres vegyes döntőjében is diadalmaskodott: a magyar világklasszis küldöttségünk negyedik aranyérmét szerezte meg Barcelonában. Úgy is, hogy saját bevallása szerint a hajrában „ledobta a vasmacskát."

„Mintha vasmacskát húztam volna magam után... Tényleg azt hittem, sosem érem el a falat. A cél az volt, hogy minél nagyobb előnyt szerezzek, hiszen a kínai lány elképesztően gyors gyorson. Sikerült. Azt nem hittem volna, hogy 4:30-as időt úszom. Nagyon boldog vagyok” – hangzott Hosszú Katinka villámértékelése.

„A végén nem maradt időm örülni, sőt, hogy őszinte legyek, a falnál azt hittem, ott helyben elhányom magam... Teljesen kihajtottam magam, azt hittem, meghalok a végén, kegyetlenül besavasodtam, fájt mindenem, de mondtam magamban, akkor is megcsinálom, akkor is megcsinálom! Őszintén szólva már reggel is éreztem, hogy a gyors alatt savasodok, de nem baj, mert, tudom, visszahallottam, hogy a futam alatt a többiek a last call roomban elképedve mondogatták, hú, világcsúcs-részidő alatt úszik már reggel... Azaz kicsit sikerült megijeszteni őket. Ennek ellenére csak én mertem elkezdeni, de el is akartam, mert tartottam attól, hogy a kínai esetleg megint jön egy olyan gyorsat, mint Londonban, azaz minél nagyobb előnyt kellett szereznem. Ez sikerült is, ő végül nem jött, Belmonte igen, de valahogy kibírtam. Iszonyú boldog vagyok, ez a legjobb időm textilben, újabb aranyérem - fantasztikus ez a világbajnokság!” – idézi Hosszút a Magyar Úszószövetség hivatalos facebook-oldala.

„Örülök, hogy egy nap kétszer is sikerült leúsznom a 400 vegyest... Ráadásul a délelőtt után újabb egyéni csúcsot úsztam. Kemény volt, de úgy érzem, kiúsztam magam. Elégedett vagyok” – így az egyéni rekorddal hatodik helyen végző Jakabos Zsuzsanna.

A VIZES-VB ZÁRÓNAPJÁNAK ÖSSZEFOGLALÓJÁT ITT OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik