Vizes-vb: Kós Hubert világbajnok 200 háton!

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.28. 14:07
null
Kós Hubert új országos csúccsal világbajnok 200 háton! (Fotó: Getty Images)
Új magyar csúccsal nyert aranyérmet 200 méter háton a fukuokai vizes világbajnokságon Kós Hubert, miután remek második száz métert teljesítve megelőzte az amerikai Ryan Murphyt. A döntőben a másik magyar, Kovács Benedek az ötödik helyen végzett.

 

A versenynapról bővebben ide kattintva olvashat!

„Szerintem ez a Bob Bowman-hatás, ennyire egyszerű a dolog. Fél éve edzem vele Arizonában, nagyon jó csoportunk van, nagyon érti a munkáját, fantasztikus vele dolgozni" – értékelt a helyi műsorközlőnek Kós Hubert, aki az M4 Sport helyszínen tartózkodó stábjának egyelőre nem tudott nyilatkozni, mert orvosi vizsgálatra vitték.

„Nem vagyok csalódott. Sikerült megúszni azt az időt megúszni, amit szerettem volna. Öt tizedre volt a dobogó. Azt éreztem,egy kicsit későn indultam, mintha lett volna ebben még. A tegnapihoz képest meglepődtem, mert azt éreztem, bírtam volna tovább, de ebben sajnos ennyi volt. Még egyszer mondom, nem vagyok csalódott. Jövő év elején is lesz világbajnokság, ott is el lehet indulni, onnantól kezdve pedig a felkészülés sokkal jobb és hosszabb lesz az olimpiára és egyértelműen az a fő cél” – értékelt az M4 Sportnak a BVSC úszója, Kovács Benedek, aki 1:55.85-ös idővel végzett az ötödik helyen.

 


 

VIZES VB, FUKUOKA
ÚSZÁS
FÉRFI 200 M HÁT, DÖNTŐ
1. Kós Hubert (MAGYARORSZÁG) 1:54.14
2. Ryan Murphy (Egyesült Államok) 1:54.83
3. Roman Mityukov (Svájc) 1:55.34
4. Mewen Tomac (Franciaország) 1:55.79
5. Kovács Benedek (MAGYARORSZÁG) 1:55.85

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik