Úszó Eb: 2.5 millió liter víz a berlini medencében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.11. 15:27
null
A medence már kész, valamint áll az a fal, amely előtt az eredményhirdetések lesznek
Még tartanak az utolsó simítások a berlini úszó Európa-bajnokság kiemelt helyszínén, a Velodromban. A 2002-es kontinensviadalhoz képest újítás, hogy nem a klasszikus, földalatti uszodában rendezik az úszóversenyeket, hanem átvitték a szomszédos kerékpár-csarnokba, így ugyanis sokkal több néző ülheti körbe az ideiglenes medencét. (A „rendes” uszodában a szinkronúszást és a műugrást rendezik meg.)



A medence mellett jól látszik a bringapálya, viszont a fedett uszoda nézőtéri kapacitásához képest jóval többen, 4500-an szurkolhatnak a lelátókon – szokatlan módon valóban „körbeveszik” a széksorok a medencét, azaz nem a szokásos szögletes az elrendezés –, és még elfér további ezer akkreditált személy is, azaz a csapatok, a média képviselői, valamint a meghívott vendégek.

Mint a fotón is látható, maga a medence már kész, 2.5 millió liter vízzel töltötték fel, valamint áll az a fal, amely előtt az eredményhirdetések lesznek – reményeink megannyi magyar résztvevővel.

A berlini Európa-bajnokság szerdán startol a nyíltvízi úszók és a szinkronúszók vetélkedésével, az úszók és a műugrók jövő hétfőn kezdenek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik