HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.05.25 09:16 Frissítve: 2018.05.25 10:01

Úszás: Tusup továbbra is kaphat kiemelt fizetést, ha…

Mint beszámoltunk róla, Hosszú Katinka és edző-férje, Shane Tusup útjai különválnak, nem együtt folytatják a szakmai munkát. Kérdés, hogy az amerikai szakember továbbra is a Kiemelt Edzői Program (KEP) keretében kapja-e a fizetését.

HIRDETÉS

 

Shane Tusup jelenleg a Kiemelt Edzői Program keretében kapja a fizetését – hogy ez így legyen, annak két feltétele van. Az egyik az, hogy egy edzőnek az elmúlt négy évben legyen olimpián vagy világbajnokságon érmes versenyzője, illetve egy változás kapcsán már az is számít, ha kontinensviadalon áll fel a dobogóra a sportoló. A másik az, hogy jelen pillanatban van-e válogatott versenyzője, és itt nem kell az egyezés, vagyis az elmúlt években eredményt szállító sportolón kívüli versenyző is szóba jöhet.

 
HOSSZÚ KATINKA BEJELENTETTE, NEM TUSUPPAL FOLYTATJA
TUSUP: KATINKA ELÁRULT, MEGCSALT AZ EDZŐPARTNERÉVEL!
HOSSZÚ: NEM ÉN TÖRÖLTEM LE A FACEBOOK-OLDALAMAT…

Shane Tusup esetében innentől az a kérdés, hogy az Iron Aquatics úszója, Földházi Dávid kit nevez meg edzőjeként – ha Tusupot, akkor az amerikai trénernek továbbra is jár a fizetés, ha nem, akkor megvonják.

„Egyeztettünk a Magyar Olimpiai Bizottsággal is, és Földházi Dávidot felszólítottuk arra, hogy harminchat órán belül nevezze meg, ki az edzője. A szövetségünk nyilvántartása szerint ő a DMTK versenyzője, pedig már visszatért az Iron Aquaticsba, úgyhogy már csak ennek kapcsán is szükséges megtennie a nyilatkozatát” – mondta a Nemzeti Sportnak Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke.

„Az Iron Aquatics képviseletében csütörtök délelőtt megkerestek, még azelőtt, hogy Hosszú Katinka közhírré tette, hogy a továbbiakban nem Shane Tusup az edzője. Hogy mi lesz ezután, nem tudhatjuk, csak azt, hogy a párosuk eddig tökéletesen működött, minden más megoldás pedig hordoz magában kockázatot. Nagy találkozások kellenek ugyanis a sikerhez, egy nagy szaktekintély nem feltétlenül passzol bármelyik klasszishoz, és ez fordítva is igaz. Ha ezek után Katinka mégsem indul az augusztusi Európa-bajnokságon, nem fogok kétségbeesni, hiszen mi leginkább az olimpiákra fókuszálunk, és erősen hiszek abban, hogy Katinka megtalálja a számára megfelelő utat és megoldást” – bizakodott Sós Csaba szövetségi kapitány.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.08 10:20:32

Úszás KOVÁCS ERIKA

A háromszoros olimpiai bajnoknál kezd visszatérni a régi érzés, közelít az egyéni legjobbjaihoz.

2018.10.06 20:12:20

Úszás nemzetisport.hu

„Petrov Árpáddal megbeszéltük még az elején, hogy nagyon őszintén állunk neki ennek a munkának.”

2018.10.06 18:18:41

Úszás nemzetisport.hu

A Budapesten 400 vegyesen második helyen célba érő magyar úszó nem indul a világbajnokságon.

2018.09.30 00:29:36

Úszás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Jó buli, ha az úszó a csúcsjavítás helyett kalimpálva az életéért küzd, a síugró épp csak leesik a sáncról, a bobos az első kisebb kanyarban érintő irányban zuhan ki a jégcsatornába. Az esendők számíthatnak együttérzésünkre, őket nézve akár még saját kicsinységünk is felértékelődhet.

2018.09.24 23:42:38

Úszás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Egerszegi Krisztina napra pontosan harminc évvel ezelőtti, a 200 méteres hátúszásban aratott szöuli sikere a csoda említett dimenzióját adta nekem, de nem azért elsősorban, mert kívülállóként, „józan ésszel” nem számítottam rá, az olimpiára várva – nekünk nyolc év után – biztosan nem.

HIRDETÉS
HIRDETÉS