Úszás: Ő intelligensebb nálam, nálatok – reagált Tusup

Vágólapra másolva!
2017.11.28. 14:04
Mint beszámoltunk róla, Shane Tusup megbántotta viselkedésével felesége, Hosszú Katinka nevelőedzőjét: Pass Ferenc úgy véli, az amerikai tréner viselkedése túlmegy a határon – Tusup álláspontja: csak a sportolóit védte. Most ismét a Facebookon reagált!

„Vessünk egy pillantást e videó főszereplőjére!„Vessünk egy pillantást e videó főszereplőjére!

Igen, arra, aki egy ma hajnalban játszott NBA-meccsen úgy üvölt a játékvezetővel, hogy ha én hasonlóra vetemednék, hetekig nem tudnám levakarni magam egyetlen magyar újság és híroldal címlapjáról sem. Mentségére szóljon, ő azt kiabálja: „Csókold meg a s..gem!" (igaz, kétszer), mielőtt idegességében hasonlókat vágna a bíró fejéhez, mint én tettem Baján.

Ő Gregg Popovich, a San Antonio Spurs vezetőedzője, aki csapata Dallas elleni mérkőzésén ment neki a bírónak. Aki esetleg nem ismeri, higgye el nekem, okosabb mindannyiunknál, nem véletlenül kampányolnak azért az Egyesült Államokban, hogy induljon a következő elnökválasztáson. Intelligensebb nálam, nálatok, minden idők egyik legjobb edzője – könnyedén meg tudnék békélni saját pályafutásommal, ha töredékét érném el az ő eredményeinek.

Csapata a kérdéses pillanatban nagy hátrányban van, ő pedig biztos benne, hogy a játékvezető elnézett egy ítéletet – ismerős sztori, ugye?

Mit tesz ekkor minden idők egyik legjobb edzője? Kiabál. Üvölt. A pályára ront. Megvédi a csapatát, amely többnyire két méter magas, százkilós izomkolosszusokból áll, mert biztosítani akarja, hogy a bíró még egyszer nem téved a kárukra.

A legfontosabb nem ez, hanem ami a kiabálás után történik.
A bíró kiállítja – ez az egyetlen helyes döntés ebben a helyzetben.

Az edző az öltözőbe megy – elvégezte a munkáját, megvédte és felébresztette az övéit.
A csapat megfordítja a meccset és nyer.

Mindenki helyesen cselekszik, nincs is szükség bocsánatkérésre senkitől. Sem a hibát elkövető játékvezetőtől, sem a hevesen reagáló edzőtől.

Mindnyájan pontosan tudják: ez benne van a játékban” – írta Tusup a hivatalos Facebook-oldalán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik