K. E. 2013.05.03 10:30 Frissítve: 2015.03.20 01:52

Úszás: Kozma térde kifordult, a kezét megműtötték

A válogatott úszó, Kozma Dominik szerencsétlen mozdulat következtében szenvedett sérülést: kifordult a térde, immár ötödször. Ráadásul az esés miatt megsérült a keze, amit megműtöttek.

 

Kozma a kifordult térdével már nagy rutinra tett szert

„Horgászni mentünk, nagyon kellemesen telt a napunk, noha halat egyáltalán nem fogtunk. Pakoltam az autóba, mert készülődtünk haza, amikor rosszul fordultam egy csomagért, a bal térdem kiugrott a helyéről. Rögtön eldőltem, de hogy ne essek akkorát, a kezemet magam alá tettem, úgyhogy arra is ráestem. Fájt a lábam, fájt a kezem...”

„Hívtam a mentőket, mondtam, mi történt, s amíg beszéltem, »játszadoztam« a térdemmel. Ez volt az ötödik alkalom, hogy kifordult a térdem, így nagyjából tudtam, mit kell, kellene tennem. A beszélgetés közben vissza is tettem a helyére, úgyhogy mondtam a mentősöknek, ne is jöjjenek. Másnap bementem a kórházba, bent is tartottak, mert a hüvelyk- és mutatóujjam között az eséstől elszakadt a szalag, így megműtötték a kezemet” – mondta Kozma Dominik.

„Így legalább eldőlt, hogy nem a Mare Nostrum-versenysorozatra, és nem is a júniusi országos bajnokságra készülök, számomra a sérülés miatt egyetlen verseny maradt, a júliusi barcelonai világbajnokság” – mondta Turi György tanítványa, aki így nem lehet ott csapatával a hétfőtől kezdődő háromhetes balatonfűzfői edzőtáborban.

A teljes felépülés valószínűleg öt hetet vesz igénybe, ám Kozma bízik abban, hogy két hét múlva már lejárhat a Kőér utcai uszodába – úszogatni, ahogyan ő fogalmaz. Kétszáz gyorson már teljesítette a vb-szintet, így pályafutása során először nem kell a világbajnokság előtt is formába lendülnie, kizárólag Barcelonára kell koncentrálnia a férfiváltó stabil tagjának.

2019.12.04 13:22:27

Úszás KOVÁCS ERIKA

Kezdődik a rövid pályás Eb. Minden az olimpia körül forog az úszóinknál.

2019.12.01 21:56:48

Úszás MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Hosszú Katinkának egyszerűbb, hiszen egyedül van (döntés), s nehezebb, mert egyedül van (felelősség).

2019.11.28 00:20:22

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Érezni lehetett, hogy valami megváltozott.

2019.11.26 19:24:45

Úszás CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Pontosan ez az örök kivételezettség vezetett oda, hogy Szun fejében 2018 őszén nem szólalt meg a vészcsengő.

2019.11.25 08:09:57

Úszás KOVÁCS ERIKA

Az Eb-ezüstérmes úszó úgy érezte, el kell mondania, miért döntött Shane Tusup mellett.