K. E. 2013.05.03 10:30 Frissítve: 2015.03.20 01:52

Úszás: Kozma térde kifordult, a kezét megműtötték

A válogatott úszó, Kozma Dominik szerencsétlen mozdulat következtében szenvedett sérülést: kifordult a térde, immár ötödször. Ráadásul az esés miatt megsérült a keze, amit megműtöttek.

 

Kozma a kifordult térdével már nagy rutinra tett szert

„Horgászni mentünk, nagyon kellemesen telt a napunk, noha halat egyáltalán nem fogtunk. Pakoltam az autóba, mert készülődtünk haza, amikor rosszul fordultam egy csomagért, a bal térdem kiugrott a helyéről. Rögtön eldőltem, de hogy ne essek akkorát, a kezemet magam alá tettem, úgyhogy arra is ráestem. Fájt a lábam, fájt a kezem...”

„Hívtam a mentőket, mondtam, mi történt, s amíg beszéltem, »játszadoztam« a térdemmel. Ez volt az ötödik alkalom, hogy kifordult a térdem, így nagyjából tudtam, mit kell, kellene tennem. A beszélgetés közben vissza is tettem a helyére, úgyhogy mondtam a mentősöknek, ne is jöjjenek. Másnap bementem a kórházba, bent is tartottak, mert a hüvelyk- és mutatóujjam között az eséstől elszakadt a szalag, így megműtötték a kezemet” – mondta Kozma Dominik.

„Így legalább eldőlt, hogy nem a Mare Nostrum-versenysorozatra, és nem is a júniusi országos bajnokságra készülök, számomra a sérülés miatt egyetlen verseny maradt, a júliusi barcelonai világbajnokság” – mondta Turi György tanítványa, aki így nem lehet ott csapatával a hétfőtől kezdődő háromhetes balatonfűzfői edzőtáborban.

A teljes felépülés valószínűleg öt hetet vesz igénybe, ám Kozma bízik abban, hogy két hét múlva már lejárhat a Kőér utcai uszodába – úszogatni, ahogyan ő fogalmaz. Kétszáz gyorson már teljesítette a vb-szintet, így pályafutása során először nem kell a világbajnokság előtt is formába lendülnie, kizárólag Barcelonára kell koncentrálnia a férfiváltó stabil tagjának.

2020.03.31 14:37:13

Úszás CSILLAG PÉTER

Megtaláltuk a kilencszeres olimpiai bajnok magyar gyökereit – a dédanya, Elefánt Terézia nyomán eljutottunk az ősök nyírségi falujáig.

2020.03.31 17:50:36

Úszás KOVÁCS ERIKA

A világbajnok úszó a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszélt a koronavírustesztjéről.

2020.03.29 08:47:14

Úszás SZABÓ GÁBOR

A mellúszóból lett gyorsúszó aszkéta életmódot folytatva tudott a berlini olimpián diadalmaskodni.

2020.03.26 14:06:30

Úszás MAROSI GERGELY

Ki kell hoznunk a legjobbat a legrosszabból – vallja a kaliforniai úszóedző, aki a magyar szövetséget is dicsérte.

2020.03.20 22:07:20

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Vigyázzatok magatokra, egymásra és az idősekre.