HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2012.11.29 08:44 Frissítve: 2015.03.31 02:20

Úszás: Kis Gergő hazatér Dubaiból, ismét Ajkán készül

Kis Gergő összepakolt, és gyakorlatilag szó nélkül távozott augusztus végén. Itthon hagyott mindenkit – családot, társakat, Ajkát és mindenekelőtt edzőjét, Farkas Andrást. Három hónap sem telt, és megcsörrent a tréner telefonja…

Lehet, ma már Kis Gergő is visszaforgatná az idő kerekét, és az ősszel maradt volna Farkas András mellett (fotó: Veres Viktor)

 

Már napok, sőt hetek óta erről beszélt mindenki. Ha visszaemlékszünk arra, hogy Kis Gergő augusztusi távozásáról a Nemzeti Sportban megjelenő interjúból értesült Farkas András edző, azon sem lepődünk meg, hogy az elmúlt időszakban is csak kósza hírek jutottak el hozzá – pusmogásról, pletykákról persze hallott, de csak kedden szembesült az igazsággal.

Azzal, hogy vb-bronzérmes, Európa-bajnok tanítványa vissza akar térni hozzá.

„Gergő felhívott, hogy átjöhet-e hozzám. Természetesen nem utasítottam el, ő pedig azt mondta, szeretne itthon készülni. Velem. Óvatosan, félve beszélt, szerintem tartott attól, hogy nem vállalom el a felkészítését. De vállaltam, egy feltétellel. Kikötöttem, csak akkor megyek bele az újabb közös munkába, ha hajlandó dolgozni. Ha hajlandó végigcsinálni, amit a tavalyi sanghaji világbajnokság előtt megcsináltunk. Azt mondta, én döntök, minden úgy lesz, ahogyan én mondom.”

Farkas András kedden meghallgatta Kis Gergőt – aztán a tanítvány figyelt a mesterre.

„Elmondtam neki, hogy nem így kellett volna elmennie – mondta az edző. – Nem tetszettek neki a mondataim, de végighallgatott. És megkértem, ha a jövőben újra mehetnékje lesz, másként közölje velem…”

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, MI MINDEN VÁLTOZOTT AJKÁN KIS GERGŐ TÁVOZÁSA ÓTA, KERESSE A RÉSZLETEKET A CSÜTÖRTÖKI NEMZETI SPORTBAN!

2019.02.06 23:21:06

Úszás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Akkor tizenkilenc éves fiamnak elmondtam a titkot, július 7-én este, a balatonakali állomás melletti sörözőben, a tó átúszása után – csak ő indult – Azt, hogy az úszó Risztov Éva 10 kilométeres nyílt vízi győzelmére gondolok, de úgy emlékszem, meg is bántam, hátha »locsogásom« dönti romba a reményt

2019.02.06 23:17:30

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Hiteles az új szerepkörében.

2019.02.06 22:02:49

Úszás KOVÁCS ERIKA

Az olimpiai arany gyerekkori álma volt, és miután megvalósult, társaiért és a sportágért is tenni akar.

2019.01.27 11:01:04

Úszás JOCHA KÁROLY

A sportember 1954-ben Európa-bajnok volt, két évvel később olimpiai bronzérmes lett.

2018.12.27 09:49:16

Úszás SZÖVEG: KOVÁCS ERIKA, KÉPEK: TUMBÁSZ HÉDI

„Előbb legyen meg a kvótám, addig felesleges az olimpiáról elmélkedni.”