Úszás: Kis Gergő hazatér Dubaiból, ismét Ajkán készül

Vágólapra másolva!
2012.11.29. 08:44
null
Lehet, ma már Kis Gergő is visszaforgatná az idő kerekét, és az ősszel maradt volna Farkas András mellett (fotó: Veres Viktor)
Kis Gergő összepakolt, és gyakorlatilag szó nélkül távozott augusztus végén. Itthon hagyott mindenkit – családot, társakat, Ajkát és mindenekelőtt edzőjét, Farkas Andrást. Három hónap sem telt, és megcsörrent a tréner telefonja…

 

Már napok, sőt hetek óta erről beszélt mindenki. Ha visszaemlékszünk arra, hogy Kis Gergő augusztusi távozásáról a Nemzeti Sportban megjelenő interjúból értesült Farkas András edző, azon sem lepődünk meg, hogy az elmúlt időszakban is csak kósza hírek jutottak el hozzá – pusmogásról, pletykákról persze hallott, de csak kedden szembesült az igazsággal.

Azzal, hogy vb-bronzérmes, Európa-bajnok tanítványa vissza akar térni hozzá.

„Gergő felhívott, hogy átjöhet-e hozzám. Természetesen nem utasítottam el, ő pedig azt mondta, szeretne itthon készülni. Velem. Óvatosan, félve beszélt, szerintem tartott attól, hogy nem vállalom el a felkészítését. De vállaltam, egy feltétellel. Kikötöttem, csak akkor megyek bele az újabb közös munkába, ha hajlandó dolgozni. Ha hajlandó végigcsinálni, amit a tavalyi sanghaji világbajnokság előtt megcsináltunk. Azt mondta, én döntök, minden úgy lesz, ahogyan én mondom.”

Farkas András kedden meghallgatta Kis Gergőt – aztán a tanítvány figyelt a mesterre.

„Elmondtam neki, hogy nem így kellett volna elmennie – mondta az edző. – Nem tetszettek neki a mondataim, de végighallgatott. És megkértem, ha a jövőben újra mehetnékje lesz, másként közölje velem…”

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, MI MINDEN VÁLTOZOTT AJKÁN KIS GERGŐ TÁVOZÁSA ÓTA, KERESSE A RÉSZLETEKET A CSÜTÖRTÖKI NEMZETI SPORTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik