Úszás: Ha ez nem jön, abbahagytam volna – Szilágyi tényleg csatlakozik Tusuphoz

Vágólapra másolva!
2019.10.04. 21:49
Szilágyi Liliána hivatalosan is megerősítette, hogy Hosszú Katinka korábbi edzőjével és férjével, Shane Tusuppal folytatja a felkészülést a jövő évi tokiói olimpiára.

A 15 esztendős Bujdosó Zsombor és a nála kilenc évvel idősebb Földházi Dávid után a kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok és a 2016-os londoni Európa-bajnokságon ezüstérmet nyerő Szilágyi Liliána felkészítését is Shane Tusup veszi át. A hírről először az SzPress hírszolgálat számolt be, de most hivatalos megerősítést is nyert. Földházi Dávid után a kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok és a 2016-os londoni Európa-bajnokságon ezüstérmet nyerő Szilágyi Liliána felkészítését is Shane Tusup veszi át. A hírről először az SzPress hírszolgálat számolt be, de most hivatalos megerősítést is nyert.

„Először is szeretném megköszönni a Fradinak a támogatást, hogy ez létrejöhetett – kezdte Szilágyi a Tusup YouTube-csatornájára felkerült videóban. – Nagyon várom, hogy elkezdjük a munkát, mert úgy érzem, hogy ez az az út, amit követnem kell. Ha ez a lehetőség nem jön, akkor abbahagytam volna az úszást. Régóta kiégettnek és motiválatlannak érzem magamat a sportban. (…) Szeretnék egy egyenrangú edző-tanítvány viszonyban lenni, ahol én is beleszólhatok az úszásomba, és kölcsönösen motiválhatjuk egymást a közös cél érdekében – ami Tokió lesz.”

„Szeretném a gondolataimat, az érzéseimet, az észrevételeimet is megosztani, és úgy érzem, hogy Shane-nél ezt meg fogom tudni tenni. Úgy vélem, hogy a versenyzői karakteremhez jól passzol Shane edzői megközelítése. Még nem kezdtük el a munkát, de ez napokon belül meg fog történni. Azt szeretném, hogy a közösen elvégzett munkával és az elért eredményekkel másokat is tudjunk motiválni. Nagy szükségem van arra, hogy a parton álló edző is ugyanolyan energiával tegye bele a munkát, a figyelmet, a tüzet, mint ahogyan én is szeretnék lángolni úszás közben.”

„Rájöttem arra, hogy nekem a partról nagyon sok motiváció kell, hogy egyenlően küzdjünk és tegyük bele a munkát a felkészülésbe, és akarjuk az eredményt. Mivel egy év van az olimpiáig, nem érzem, hogy bármi vesztenivalóm lenne. (…) Tudom, hogy kemény edzéseket fog tartani, és sokszor az ő segítségére is szükség lesz, hogy átlendüljek egy holtponton, vagy egy olyan szintű fáradtságon, amit talán még nem éltem át. Azt is tudom, hogy fog annyira motiválni, hogy ezeket megcsináljam.”


Mint ismert, Tusup jelenleg még kis létszámú közösségének vezéralakja az olasz Ilaria Cusinato. Egy 20 esztendős mindenre elszánt úszó, akit Tusup úgy szeretne felépíteni, hogy Tokióban megszoríthassa, vagy le is győzhesse valamelyik számában Hosszút.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik