Úszás: Szilágyi Liliána is Tusup csapatában – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2019.10.01. 20:32
null
Szilágyi Liliána is csatlakozhat Shane Tusup csapatához (Fotó: Derencsényi István)
Az SzPress Hírszolgálat értesülése szerint a tokiói olimpiára készülő Szilágyi Liliána felkészítését is Shane Tusup veszi át. Egyre inkább rejtély, hogy az amerikai úszóedző mit tervez Magyarországon.

 

A 15 esztendős Bujdosó Zsombor és a nála kilenc évvel idősebb Földházi Dávid után a kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok és a 2016-os londoni Európa-bajnokságon ezüstérmet nyerő Szilágyi Liliána felkészítését is Shane Tusup veszi át a közeljövőben – értesült kedden az esti órákban az SzPress Hírszolgálat.

A hírt nem cáfolta meg az úszó jelenlegi egyesülete, a Ferencváros illetékese. Szilágyi nem szakít a magyar klubjával, de az olimpiai felkészülését a jövőben Hosszú Katinka egykori edzőjével szándékozik folytatni.

Mint ismert, Tusup jelenleg még kis létszámú közösségének vezéralakja minden kétséget kizáróan az olasz Ilaria Cusinato. Egy 20 esztendős mindenre elszánt úszó, akit Tusup úgy szeretne felépíteni, hogy Tokióban megszoríthassa, vagy le is győzhesse valamelyik számában Hosszú Katinkát.

Ez a célja most már a napnál is világosabb, az viszont csak később derülhet ki, hogy hová vezethet Tusup olaszországi, de Magyarországra is átnyúló szervezkedése. Nincs kizárva például, hogy az amerikai edző egy magyarországi úszóbázis alapjait készül lerakni, és titokban már egy olyan uszodát keres magának, ahol tábort verhet az újdonsült tanítványaival, majd a hozzájuk csatlakozókkal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik