Úszás: az UTE elnöke beszélt Széles Sándor elküldéséről

2016.11.07. 08:16
Őze István, az UTE úszószakosztályának elnöke volt az M4 Sport Sportreggeli hétfői adásának egyik vendége. A szakember beszélt Széles Sándor edző elküldéséről.

Mint ismert, a Londonban 200 méteren olimpiai bajnok Gyurta Dániel október végén jelentette be, hogy 17 év után szakít Széles Sándorral – akinek szerződése január 31-ig szól a Magyar Olimpiai Bizottsággal, – és a jövőben Nagy József irányításával készül. október végén jelentette be, hogy 17 év után szakít Széles Sándorral – akinek szerződése január 31-ig szól a Magyar Olimpiai Bizottsággal, – és a jövőben Nagy József irányításával készül.

Később az UTE úszószakosztályánál jelezték, a továbbiakban nem tartanak igényt Széles Sándor edzői munkájára.

Őze István elnök elmondta, mi vezetett a döntéshez.

„Elég sok probléma volt vele. Például egészségügyi gondjai voltak, az úszóknak pedig valljuk be, terhet jelent, ha azon kell aggódniuk, Széles Sándorral minden rendben van-e, s mikor kell mentővel elvinni őt az edzésről. Így nehéz volt megfelelően koncentrálni a feladatokra és a célokra.”

Az elnök továbbá elárulta, nem örült, hogy Széles a problémáival, meglátásaval nem a vezetőséghez fordult, hanem rendre a médián keresztül üzent, amivel felkorbácsolta a kedélyeket.

 

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek