Junior műúszó-vb: közelebb az álom(határ)hoz a mieink

Vágólapra másolva!
2018.07.22. 19:01
Címkék
Az utolsó számban elérte célját a magyar junior műúszó-válogatott, amely a korosztályos vébék történetének legjobb eredményét elérve 10. lett szabad kombinációban. Az oroszok kilenc számból kilencet nyertek.
A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Földi Imre)
A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Földi Imre)

 

 

A végeredménnyel kapcsolatban nem kellett különösebben izgulni a budapesti junior-világbajnokság utolsó napjának fináléiban sem, aki eddig nem tudta, vasárnapra megtanulta, az orosz műúszóknak utánpótlásszinten sincs ellenfele. A sportági szuperhatalom juniorkorú képviselői zárásként a leglátványosabb számban, a tíztagú csapatok szabad kombinációjában bizonyították, hogy a korosztályos mezőnyben sem tud egyetlen nemzet sem konkurálni a programjaikkal, amelyeket a rendkívüli magasságban, villámsebességgel végrehajtott mozdulatok, a kifogástalan összhang és a lenyűgözően művészi előadásmód egyaránt jellemez. Az oroszok mindent megtettek azért, hogy valóságos legyen a budapesti viadal mottója: tényleg elállt tőlük a lélegzetünk.

Sikerrel zárta a versenyt az álomhatárként jegyzett 80 ponthoz lépésről lépésre közelítő magyar válogatott is, amely színvonalas produkcióval, a korosztályos világbajnokságok történetének legjobb eredményét elérve, a tizedik helyen végzett.

„Boldogok vagyunk, hogy döntős szerepléssel tudtuk befejezni a hazai világbajnokságot, a tizedik hely nekünk nagyszerű eredmény, amelyet a rendkívül keményen dolgozó lányok a heti teljesítményük alapján is nagyon megérdemeltek” – mondta Natalja Taraszova szövetségi kapitány, aki ritkán látható felszabadultsággal tapsolta meg övéit a finálébeli produkció láttán.

VILÁGBAJNOKSÁG, BUDAPEST
Csapat. Szabad kombináció. Világbajnok:
Oroszország 94.2333 pont, 2. Ukrajna 92.100, 3. Japán 90.5333, ...10. Magyarország 78.2000.
Vegyes páros. Szabad program. Vb: Alina Mantulenko, Mihail Vasziljev (Oroszország) 85.1333, 2. Sze Hao-jü, Csang Ji-jao (Kína) 81.4667, 3. Ivaszaki Dzsimma, Mijaucsi Kana (Japán) 80.7667

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik