Junior műúszó-vb: a lenyűgöző macskanő tarolt a nyitó napon

Vágólapra másolva!
2018.07.18. 22:01
Varvara Szubbotyina tarolt a vb nyitó napján, az orosz szupertehetség mindkét egyéni számot magabiztosan nyerte. Szabó Veronka kevéssel maradt le a szabadprogram fináléjáról.
A vb első napja Varvara Szubbotyináról szólt – a galéria megnyitásához kattintson a képre! (Fotó: Koncz György)
A vb első napja Varvara Szubbotyináról szólt – a galéria megnyitásához kattintson a képre! (Fotó: Koncz György)

 

 

Szerdán az egyéni küzdelmekkel megkezdődött a Duna Arénában az 16. FINA junior műúszó-világbajnokság, amelyen vasárnapig 39 ország 296 tizenöt–tizennyolc éves versenyzője száll vízbe. A szóló számokban nem született meglepetés, az oroszok klasszisjelöltje – akiben sokan már a következő olimpiák bajnokát és a legendás Natalja Iscsenko utódját látják –, Varvara Szubbotyina magabiztosan nyerte meg mind a rövid, mind a szabadprogramot.

A 17 éves szupertehetség azzal a céllal érkezett Budapestre, hogy jól sikerült programokat mutasson be, és magas pontszámokat kapjon a produkcióira. Jelentjük, mindkettő sikerült, az orosz „macskanő” lenyűgözte produkciójával az érdeklődőket, és meggyőzte teljesítményével a bírókat: az első versenynapon senki más nem kapott kilencven feletti pontszámot, míg Szubbotyina háromszor is (a rövid programban egy, a szabadprogramban két gyakorlat bemutatása alapján hirdettek eredményt).

Ami a magyarokat illeti, Szabó Veronka a szabadprogram selejtezőjében kevéssel maradt le a tizenkettes fináléról, a 32 tagú mezőnyben 14.-ként zárt, ezzel teljesítette a kitűzött célt: döntő közeli pozícióban végzett. A rövid programban versenyző Dávid Janka is közel volt ehhez, ha a programja végén nem rontja el az egyik elemet, előkelőbb helyen zár – így 31 versenyző közül a 19. lett.

MŰÚSZÁS, JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, BUDAPEST
Egyéni rövid program. Világbajnok:
Varvara Szubbotyina (Oroszország) 92.6551 pont, 2. Marta Fedina (Ukrajna) 88.6030, 3. Fudzsivara Mana (Japán) 87.9752, ...19. Dávid Janka 73.8843.
Egyéni szabadprogram. Vb: Varvara Szubbotyina (Oroszország) 93.5667, 2. Marta Fedina (Ukrajna) 90.7667, 3. Fudzsivara Mana (Japán) 88.3333, ...14. Szabó Veronka 76.9667

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik