Sportrádió: „Ha Virth Balázs azt mondaná, kapitány szeretnék lenni, azonnal lemondanék”

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2024.04.14. 16:08
Sós Csaba és Kovács Erika a Sportrádióban
A Sportrádió Hazafutás című műsorában Suba Kata vendége volt úszóválogatottunk szövetségi kapitánya, Sós Csaba, valamint kollégánk, Kovács Erika. A műsorban mások mellett szó esett Milák Kristófról, valamint a szakember esetleges lemondásáról is.

 

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Milák Kristóf hosszú kihagyás után a budapesti országos bajnokságon tért vissza, amelyen öt arany- és egy ezüstérmet szerzett.

„Abból az információból, ami a birtokomban volt, azt gondoltam, hogy Milák Kristóf nem tart még itt – kezdte Sós Csaba. – Ezek azért komoly időeredmények, és nyilvánvaló, hogy valamennyit azért edzenie kellett – még akkor is, ha nem a csapatával. Azt azért ne higgye senki, hogy edzés nélkül ez a sportág űzhető. Korábban azt gondoltam, hogy minden remény elszállt, most azért módosítok némileg az álláspontomon. Ha a Milák csúcsformában lesz, akkor nem áll meg előtte senki. Ha nincs csúcsformában, az megint más helyzet.”

Suba Kata megemlítette, hogy a kommentelők Sós Csaba lemondását szorgalmazzák, amire az érintett így reagált: „Akárkiről van szó, teljesen mindegy, hogy sportban, politikában vagy művészetben – mindig van egy-két olyan ember, akinek valamiért valaki nem szimpatikus. Ugyanakkor mindig van egy-egy olyan is, aki ilyenkor megvédi az érintettet. Ezek nem érintenek meg, mert ez természetes. Amikor már sok van, akkor azért az ember elgondolkozik. A jelen helyzetet meg is értem, én is így lennék másik sportágban. A hétköznapi ember nem látja, év közben mi folyik, csak azt, hogy a mérkőzésen vagy a versenyen mi történik. Amikor valaki mindig nyer, akkor azt hiszik, hogy ez az élet természetes rendje. Hiába ez az egyik legsikeresebb sportágunk a nemzetközi porondon, itt sincs mindig örömnap.”

Kovács Erika azt kérdezte Sós Csabától, hogy egyetért-e Virth Balázs kijelentésével, miszerint Milák Kristófnak három dologra van szüksége Párizsig: alázatra, szerénységre és állóképességre.

„Nem vitatkoztam eddig sem Virth Balázzsal és ez után sem teszem. Ha ő azt mondja holnap, hogy álljak fel, mert kapitány szeretnék lenni, akkor felállok. Tehát teljes hitele van előttem. Nála jobban ezt senki nem tudhatja, az a legfontosabb, hogy ők beszélgessenek sokat a Kristóffal és együtt csinálják végig, amire szükség van.”

A teljes beszélgetés itt meghallgatható:

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik