A dohai vb után ismét uszonnyal versenyzett Senánszky Petra

Vágólapra másolva!
2024.02.27. 10:13
Senánszky Petra a dohai vb után ismét az uszonyos úszó világkupán versenyzett (Fotó: Kovács Péter)
A dohai vizes világbajnokság után, a múlt hétvégén ismét uszonyos úszó világkupán versenyzett Senánszky Petra többszörös világ- és Európa-bajnok, Világjátékok-győztes uszonyos úszó.

A Magyar Búvár Szakszövetség keddi tájékoztatása szerint a 30 éves sportoló a franciaországi Aix-en-Provence-ban rendezett világkupán indult, ahol az 50 és 100 méteres uszonyos gyorsúszást is megnyerte.

Ebben a sportágban változott a Világjátékok-kvalifikáció, most már nem csupán a multisporteseményt megelőző évben sorra kerülő vb, hanem a vk-sorozat is beleszámít a versenyfutásba.

„Ennek a versenynek az volt a funkciója, hogy miközben úszóként az olimpiára készülök, egy kicsit visszarázódjak az uszonyos világba. Jó volt ismét uszonyt húzni a lábamra, és találkozni azokkal a kedves arcokkal, akiket innen ismerek. Jó az is, hogy elsőre elég jó időket sikerült úsznom” – mondta Senánszky Petra.

A vk-n további magyar érmek is születtek: Kiss Nándor 800, Blaszák Lilla 400 méteren nyert a felszíni kategóriában, míg a legutóbbi Világjátékokon aranyérmes Mozsár Alex 200 méteres felszíni úszásban, Cséplő Kelen pedig 200 méteres uszonyos gyorsúszásban lett második.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik