Magyarország: Hazánk békéje mindennél többet jelent – Gyurta

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2022.04.03. 17:11
null
Gyurta Dániel kiemelte, Magyarország az utóbbi időben a legrangosabb sportesemények rendezését nyerte el (Fotó: Tumbász Hédi)
A Mandiner Gyurta Dániellel készített interjút, amelyben olimpiai bajnok úszónk elmondta, hálás a kormánynak, amiért rendkívül fontos szerepet szán a sportnak.

Gyurta Dániel kiemelte, Magyarország az utóbbi időben a legrangosabb sportesemények rendezését nyerte el – például a vizes vb, a labdarúgó Eb –, amelyek hazánk jó hírét keltik a világban, továbbá a turizmusra is pozitívan hatnak.

„A sport kiemelt szerepe számomra azért is örvendetes, mert a sok épülő uszoda, sportcsarnok, futópálya, jégcsarnok, tornaterem egyre inkább megtelik aktív, sportolni vágyó fiatallal. A sport divat lett, és bízom benne, hogy még inkább azzá válik. Az ifjú titánoknak pedig egyre több lehetőségük van sportágválasztáskor. Sportemberként hálás vagyok, hogy a kormány ilyen fontos szerepet szán a sportnak, hiszen annak pozitív hatása sokrétű” – idézte a Mandiner Gyurta Dánielt.

Olimpiai bajnok úszónk fontosnak tartja hogy „ilyen zivataros időkben határozott, nyugodt, kiegyensúlyozott politikát folytasson Magyarország.” A sportdiplomata hozzátette: Magyarország békéje, és családja, szerettei biztonsága a legfontosabb számára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik