Úszás: megdőlt a legrégebbi korosztályos rekord, óriási csúccsal!

Vágólapra másolva!
2015.11.22. 18:40
null
Juhász-Dóra Richárd és edzője, Lőrinczi György <a href="http://www.utanpotlassport.hu/2015/11/22/szakallas-csucs-tizeves-rekorder/" target="_blank"><strong>(Fotó: utanpotlassport.hu)</strong></a>
A magyar korosztályos úszás legrégebbi rekordját adta át a múltnak a tízéves Juhász-Dóra Richárd, aki 800 méter gyorson hat másodpercet javítva lett országos rekorder a Budapest-kupa harmadik fordulójában – számolt be róla az utanpotlasport.hu

 

A korábbi rekordot 1974. december 21-én, 9:57.2-es idővel állította fel Horváth Zsolt, ezt döntötte meg 41 évvel később és hat másodperccel az MTK Budapest úszója, aki edzője, Lőrinczi György szerint hosszú távon bármit elérhet.

„Ennyire fiatalon persze csínján kell bánni a jóslatokkal, de ha valakire, rá bátran mondhatom, hogy hosszú távon akármi sikerülhet neki. Megérdemli, hogy kimondjam róla, csiszolatlan gyémánt. Páratlanul jó a vízfekvése, laza az izomzata, hihetetlenül nagy teherbírású” – mondta Lőrinczi György, aki a kezdetektől, hét éve foglalkozik az ígéretes úszóval.

A mester azt is hozzátette, hogy Richárd különösebb rákészülés nélkül döntötte meg a leghosszabb ideje fennálló magyar korosztályos rekordot. Annyira jó az állóképessége, hogy bármikor képes magából kihozni a maximumot.

Juhász-Dóra Richárd és edzője természetesen itt nem állna meg. Az év végén Győrben a 400 méter gyors 25 éves csúcsát is átadnák a múltnak (a résztávnál ez most sikerült), valamint Gyurta Gergely tízévesen úszott 1500 méteres rekordját is is célba vették.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik