Úszás: Risztov kórházban, a járványügy is vizsgálódik

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.06.23. 15:57
Risztov Évát heveny gyomor-bél huruttal a debreceni Kenézy Kórházban ápolják – közölte a kórház sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

Ahogy arról korábban beszámoltunk,szombaton Balatonfüreden, a Magyar úszás napján többen fertőzést kaptak a tóban úszók közül.Ahogy arról korábban beszámoltunk,szombaton Balatonfüreden, a Magyar úszás napján többen fertőzést kaptak a tóban úszók közül.

Lénárt Beáta tájékoztatása szerint Risztov Évát a vasárnap éjszakai ügyeletben vették fel a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Infektológiai Intézetébe, feltehetően vírusos eredetű heveny gyomor-bél huruttal.

A kórokozó azonosítása jelenleg folyamatban van, amelyet rövid időn belül a járványügyi vizsgálat fog tisztázni. Állapota jelenleg stabil, néhány napon belül elhagyhatja a kórházat – tette hozzá a szóvivő.

Bóka István polgármester közölte: a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve kémiai, toxikológiai és laboratóriumi osztálya jelenleg vizsgálja az ügyet, és 24-48 órán belül ígért eredményt.

A polgármester hozzátette, más balatoni strandról eddig nem érkezett fertőzésről szóló bejelentés, így lokális jelenségről van szó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik