Tokió 2020: Orbán Viktor nem lesz ott az olimpián, de felkel megnézni a sportolóinkat

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2021.07.23. 15:20
null
Orbán Viktor felkel majd megnézni a magyar sportolókat az olimpián (Fotó: Facebook)
Nem lesz ott, de felkel és megnézi a magyar sportolókat a tokiói olimpián Orbán Viktor – ezt maga a miniszterelnök mondta a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken. Hozzátette, bizakodó, és biztos abban, hogy 15 millió magyar várja azt, hogy az olimpikonok becsülettel helytálljanak Tokióban.

„Én felkelek majd hajnalban ugyanúgy, ahogy azt korábban is tettem, amikor távoli földrészen rendeztek olimpiát. Most azonban nem megyek el, hiszen ez nem lenne helyes. Azt gondolom, hogyha az emberek ki vannak zárva az olimpiákról, akkor a választott vezetőknek is osztoznia kell a nehézségekben és az élmények elmaradásában is” – mondta a miniszterelnök.

Hozzátette, fájdalmas, hogy nézők és szurkolók nélkül rendezik meg a játékokat, de korábban is láthattunk már „furcsa" olimpiát, hiszen 1980-ban és 1984-ben politikai okok miatt csonkán rendezték csak meg az eseményt.

„Ilyen esetben mindenki hazagondol. Én is arra gondoltam, hogyha Magyarország rendezné az olimpiát, akkor semmi akadálya nem lenne annak, hogy normális körülmények között, nyitottan valósuljon meg” – folytatta gondolatait Orbán Viktor, aki szerint Magyarországon például nézők előtt rendezhettek volna olimpiát a jól sikerült „oltási hadműveletünk” miatt.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy bizakodó, és biztos abban, hogy mind a 15 millió magyar ott lesz az úszókkal, az atlétákkal és minden magyar olimpikonnal.

„Ha nem is tudunk a helyszínen szurkolni, biztosak lehetnek abban, hogy 15 millió magyar várja, hogy becsülettel helytálljanak. Legjobbjaink tiszteletére pedig várjuk, hogy felhúzhassák a magyar nemzeti lobogót! Hajrá, magyarok!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik