Tokió 2020: A rossz rajt után próbálkoztam, de kevés sikerrel – Kozák

Vágólapra másolva!
2021.08.05. 09:16
null
Kozák Danuta csalódott a negyedik hely miatt, de nem keres kifogásokat (Fotó: Tumbász Hédi)
Az 500 méteres kajak egyest Londonban és Rióban is megnyerő Kozák Danutának nem lett meg a triplázás, címvédőként meg kellett elégednie a 4. hellyel. Érthető módon csalódottan értékelt a döntő után.

 

– A televíziós interjú közben elöntötték az érzelmek. Mi minden jutott eszébe?
– Arra gondoltam, mennyi szenvedés, könny és fáradtság kellett ahhoz, hogy egyáltalán itt lehessek, és nemcsak az enyém, hanem a családomé, férjemé, lányomé, és nem jött ki az eredménye – válaszolta Kozák Danuta az interjúzónában.

– Milyen pályát ment a döntőben?
– Nem volt egy jó futam a részemről. Rosszul rajtoltam, utána próbálkoztam, de kevés sikerrel. Az biztos nem volt jó, hogy nagyon messze volt tőlem mindenki. Jobbos oldalszél volt, ami nekem kedvezett a legkevésbé, nekem volt így a legnehezebb a pályám, de nem ezen múlt. Ha Jörgensen mellettem lett volna, szerintem el tudom kapni vagy legalább közelebb végeztem volna hozzá, de teljesen kiesett nekem.

– Figyelembe véve, mennyi nehézségen kellett keresztülmennie az utóbbi két évben, tudja azért értékelni a negyedik helyet?
– Persze, harmincnégy éves vagyok, szerintem a futamból én voltam a legöregebb, már családom és gyerekem is van. Eltört a keresztcsontom, szakadt az izmom, ennek ellenére jó időket mentem a felkészülés alatt. Most ez itt nem jött ki valamiért. Talán el kellett volna hinnem magamról, hogy jobb vagyok.

– Eltérő élményekkel ülnek be a négyesbe, hogyan készül arra a számra?
– Bízom benne, hogy Tami jó szereplése, illetve Dóri sikeréhsége továbblendíti a négyest. Délután még edzünk egyet, és megnézzük, milyen állapotban vagyunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik