Tokió 2020: ne ingyen óvszert osztogassanak – kemény kritika érte a szervezőket

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.05.05. 18:06
null
Rob Koehler szerint súlyos problémák hátráltatják az olimpia biztonságos megrendezését (Fotó: AFP, archív)
Kemény kritikával illette a tokiói olimpia szervezőit Rob Koehler, a Nemzetközi Antidopping Testület (WADA) korábbi elnöke – írja az Origo.

A kanadai sportvezető szerint nincs rendben, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a felelősség kérdését a sportolókra és a résztvevőkre hárítja. A szabálykönyvből ugyanis kiderül, hogy valamennyi résztvevő saját felelősségére indul a játékokon. Rob Koehler emellett a szervezés néhány ellentmondásos területére is felhívta a figyelmet – derül ki az Origo cikkéből.

„Egyszerűen nevetségesnek tartom, hogy miközben a japán szervezők azzal vannak elfoglalva, hogy az olimpiára érkező sportolóknak ingyenes óvszert osztogassanak, addig a sportolóknak maguknak kell beszerezniük a maszkokat" – mondta el Koehler, aki szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem használta ki az elmúlt időszakot arra, hogy megfelelő szabályokat alkosson a rendkívüli lebonyolításhoz.

„A NOB-nak egy teljes éve volt arra, hogy végiggondolja, hogyan lehetne valóban biztonságos körülmények között megrendezni az olimpiát. Erre kiadtak egy olyan szabálykönyvet, amely ósdi, maradi és nem veszi figyelembe a körülményeket.”

A Német Sportolói Testület (Athleten Deutschland) egyik vezetője, Maximilian Klein Rob Koehlerhez hasonlóan úgy véli, egészen elképesztő a NOB hozzáállása a szervezéshez, az ausztrál Brendan Schwab, a világ profi sportolóit tömörítő World Players Association ügyvezető igazgatója pedig szerint szinte biztos, hogy az olimpiai faluban ott lesz a koronavírus – ezek is kiderülnek az Origo cikkéből, amelyet ide kattintva olvashat el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik