T. I. 2019.10.30 16:16 Frissítve: 2019.10.30 19:39

WTA-vb: Babosék 6:0-s széria után nyertek, és elődöntősök

Az első játszmában megszenvedett, a másodikban aztán rendkívül magabiztos teniszt mutatott be a Babos Tímea, Kristina Mladenovic páros Anna-Lena Grönefeld és Demi Schuurs kettőse ellen – végül 1 óra és 15 perc alatt 7:5, 6:2-re győzött, és a Piros jelű kvartett élére állt a kínai Sencsenben zajló tenisz-világbajnokság csoportkörében. A magyar, francia duó ezzel az utolsó forduló eredményeitől függetlenül biztosan továbbjutott a csoportból.

Babosék már biztosan ott lesznek a sencseni torna elődöntőjében (Fotó: AFP)

 

Az első fordulóban lejátszott mérkőzések alapján is egyértelműnek tűnt, nehéz mérkőzés vár a magyar, francia duóra a WTA-vb Piros-csoportjának második találkozóján. És sokáig így is volt...

Az első játszma 3:4-ig fej fej melletti csatát hozott, ekkor Grönefeldék brékelni tudták Babosékat. Csakhogy a kétgémnyi hátrány nem maradt meg sokáig: Mladenovicék azonnal visszabrékelték a német, holland párost, majd 5:5-nél újabb elvett adogatással előnybe is került a címvédő Babos, Mladenovic kettős, amely 46 percnyi játék után 7:5-re be is húzta az első szettet.

A fordulatoknak itt még nem volt végük. A második szett elején Babosék pillanatok alatt 2:0-s hátrányba kerültek, ám innen hasonlóan gyorsan egyenlítettek, sőt fordítottak is. Zsinórban megnyert öt játékkal kevesebb mint fél óra alatt a győzelem kapujába léptek. Innen pedig Schuursék már nem tudtak visszakapaszkodni – semmire nyert adogatójátékkal Babosék 7:5, 6:2-vel 1 óra és 15 perc alatt befejezték a második csoportmeccsüket, és a kvartett élére álltak – s függetlenül a további mérkőzések eredményétől, már biztosan elődöntősök: a riválisok ugyan pontszámban még befoghatják őket, ám egy esetleges körbeverés esetén sem végezhetnek szettkülönbséggel a második helynél hátrébb.

„Nehéz meccsen vagyunk túl, 3:3-ig pár fontos labdamenetet elveszítettünk, és ez kisebb zavart okozott a fejekben – idézte a soproni játékos értékelését a MOL Csapat honlapja. – Miután 3:5-nél egy hatalmas gémet játszottunk, helyre kerültek a dolgok, és elkezdtünk jól játszani. Örülünk, hogy nyertünk és várjuk a következő meccset, nyerni szeretnénk Szabalenkáék ellen is."


A csoport másik mai mérkőzéséről ITT olvashat!

WTA-VILÁGBAJNOKSÁG
PÁROS
PIROS-CSOPORT
2. FORDULÓ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 3.)–Anna-Lena Grönefeld, Demi Schuurs (német, holland, 8.) 7:5, 6:2
Elise Mertens, Arina Szabalenka (belga, fehérorosz, 1.)–Latisa Csan, Csan Hao-cseng (tajvani, 5.) 7:6 (7–5), 6:4

2020.03.11 23:56:39

Tenisz THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A közösségi élményt erősítő Davis-kupában teljesen más a hangulat, mint a többi versenyen, így Fucsovics némi hezitálás után a kemény pályás viadalokra készülés időszakában is vállalta a salakon rendezett csapatversenyt.

2020.03.07 22:54:22

Tenisz MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A csapattal – és ezt tessék szó szerint venni…

2020.03.07 16:31:37

Tenisz H. Á., K. R.

A magyar teniszválogatott 3–2-re legyőzte Belgiumot, így ott lesz a madridi fináléban.

2020.03.07 14:32:53

Tenisz H. Á., K. R.

Balázs Attilának nem sok pihenő jutott a páros után, de könnyedén legyőzte Coppejanst a Dk-selejtezőn.