Wimbledon: újabb ötszettes csata, Nadal továbbjutott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.11. 21:51
null
Rafael Nadal közel öt óra játék után ünnepelhetett továbbjutást (Fotó: AFP)
Az Angol nemzetközi teniszbajnokság (Wimbledon) negyeddöntőjében a világelső Rafael Nadal, közel öt óra játék után öt szettben legyőzte az argentin Juan Martín del Potrót, így bejutott a legjobb négy közé, ahol Novak Djokoviccsal találkozik. A másik elődöntőben a Milos Raonicot szetthátrányból legyőző John Isner mérkőzhet meg a címvédő Roger Federert kiejtő Kevin Andersonnal.

 

A világelső Rafael Nadal óriási csatát vívott Juan Martín del Potróval a negyeddöntőben. A két teniszező az első játszmában fej fej mellett haladt, 6:5-ös Nadal-vezetésnél azonban az argentin elveszítette az adogatását, s így a szettet is (7:5).

A második játszmában egy gyors brékváltás után a rövidítés döntött, amelyben Del Potro négy játszmalabdát is hárított, majd a sajátját értékesítette, így egyenlített (6:7, 7–9).

A folytatásban megint csak egy-egy bréknek tapsolhatott a közönség: így előbb az argentin nyert 6:4-re egy szettet, majd a spanyol is – Roger Federer mérkőzéséhez hasonlóan itt is következhetett az ötödik játszma.

A mindent eldöntő szett ötödik játékában Nadal vette el Del Potro adogatását – ez pedig végzetesnek bizonyult, mivel hiába tett meg mindent az argentin (a világelsőnek öt bréklabdát is hárítania kellett), Nadal megőrizte az előnyét, s bejutott az elődöntőbe, ahol Novak Djokoviccsal találkozik majd.

John Isner készülhet az elődöntőre (Fotó: AFP)
John Isner készülhet az elődöntőre (Fotó: AFP)

A Milos Raonic–John Isner negyeddöntő első két játszmájában egyik félnek sem sikerült kiharcolnia még bréklabdát se, így mind a kétszer a rövidítés döntött: az elsőt a kanadai (6:7, 5–7), a másodikat az amerikai (7:6, 9–7) nyerte meg.

A harmadik játszmában a meccs első bréklabdáját Isner kihasználta, majd később egyet hárított is így előnybe került (6:4). A negyedik szettben Isner egyre nagyobb fölénybe került, kétszer is brékelte ellenfelét, így valamivel kevesebb mint három óra alatt nyert (6:3), s készülhet a Kevin Anderson elleni elődöntőre.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (34 000 000 font, fű)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Nadal (spanyol, 2.)–Del Potro (argentin, 5.) 7:5, 6:7, 4:6, 6:4, 6:4
Isner (amerikai, 9.)–Raonic (kanadai, 13.) 6:7, 7:6, 6:4, 6:3

Korábban
Anderson (dél-afrikai, 8.)–Federer (svájci, 1.) 2:6, 6:7, 7:5, 6:4, 13:11
Djokovics (szerb, 12.)–Nisikori (japán, 24.) 6:3, 3:6, 6:2, 6:2

AZ ELŐDÖNTŐBEN
Anderson (dél-afrikai, 8.)–Isner (amerikai, 9.)
Djokovics (szerb, 12.)–Nadal (spanyol, 2.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik