Wimbledon: Federer egy szóval reagált a torna eltörlésére

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.02. 07:35
null
Roger Federer nagyon csalódott az idei wimbledoni bajnokság eltörlése miatt (Fotó: AFP)
Roger Federer, a wimbledoni teniszbajnokság nyolcszoros győztese egyetlen szóval reagált a Twitteren arra, hogy a koronavírus-járvány miatt idén nem rendezik meg a füves pályás Grand Slam-tornát.

 

„Devastated” – írta Federer a közösségi oldalán, ami magyarul úgy fordítható le a legszebben, hogy „Le vagyok sújtva”. A svájci kiválóság a bejegyzéséhez egy GIF-et is mellékelt, ezen a következő üzenet olvasható: „Nincsen rá szó, amely kifejezhetné, mit érzek.”

Roger Federer on Twitter

Devastated https://t.co/Fg2c1EuTQY https://t.co/cm1wE2VwIp



„NAGYON NEHÉZ FELDOLGOZNI A BEJELENTÉST”

Petra Kvitová, Wimbledon kétszeres bajnoka: – Nagyon nehéz feldolgozni a bejelentést. Nem is csak azért, mert különleges viadal, hanem mert ez a torna már hosszú ideje a történelem része, hatalmas űrt hagy a naptárban. Hiányozni fog a játék a gyönyörű füves borításon és a fehér ruhák, de azt biztosan tudjuk, hogy jövőre jobb versenyt vívunk, mint valaha! És talán még jobban értékeljük majd, mint eddig.

Az artroszkópos térdműtétje után lábadozó svájci legenda csalódottsága érthető, hiszen a wimbledoni bajnokság idei eltörlésével elveszített egy esélyt arra, hogy újabb GS-trófeát nyerjen, a jövő évi versenynek pedig nem sokkal a 40. életéve betöltése előtt vághat neki – amennyiben az egészségi állapota engedi.

Federer eddig nyolcszor, 2003 és 2007 között, valamint 2009-ben, 2012-ben és 2017-ben nyerte meg a wimbledoni tornát.

Hasonló cipőben jár a hétszeres női bajnok, most 38 éves Serena Williams is, aki szintén megdöbbenve vette tudomásul a szervezők döntését.

Serena Williams on Twitter

I'm Shooked https://t.co/dS0cNcCdm0



Az idei a tizedik olyan év, amikor nem rendezik meg a wimbledoni bajnokságot, de a korábbi kilenc alkalommal mindig háború miatt került sor a verseny eltörlésére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik