Tenisz: törölték az idei wimbledoni tornát – hivatalos

Vágólapra másolva!
2020.04.01. 17:28
null
Wimbledonban idén nem lesz tenisztorna (Fotó: AFP)
Szerda délután hivatalosan is bejelentette a wimbledoni tenisztornát szervező All England Club (AELTC), hogy az idei versenyt a koronavírus-járvány miatt nem rendezik meg. A torna 1877 óta íródó története során ez lesz a tizedik olyan év, amelyben elmarad a viadal – a korábbi kilenc alkalommal mindig háború miatt történt ez.

 

Az AELTC a torna hivatalos honlapján közzétett bejelentése szerint a világot sújtó koronavírus-járvány miatt úgy ítélték meg, hogy idén egészségügyi kockázatok nélkül nem lehet a tornát megrendezni, ezért arra nem is kerül sor.

A szervezők hetek óta kivártak a végső döntés meghozatalával, amelyre válságértekezletek sora után került sor szerdán. A wimbledoni tenisztorna előkészületeit április elején meg kell kezdeni, s ehhez sok dolgozó együttes, közös jelenlétére van szükség a torna helyszínén, ám a jelenlegi egészségügyi helyzetben ezen munkatársak helyzete nem feltétlenül biztosítható.

„Nagyon nehéz döntést hoztunk, de a legfontosabb, hogy a lehető legteljesebb mértékben figyelembe vegyük a jelenlegi közegészségügyi helyzetet, valamint mindazok egészségét és biztonságát, akik bármilyen minőségben is részt vesznek a versenyen – legyen szó nézőről, játékosról, szervezőről vagy éppen önkéntesről” – áll a torna hivatalos honlapján kiadott közleményben.

Az idei tornát június 29-én kezdték volna, s két hét múlva ért volna véget.

A döntés értelmében tehát a 134. wimbledoni tenisztornára 2020 helyett 2021-ben kerül majd sor, a tervek szerint jövő június 28-tól július 11-ig tart.

Ezzel az idei lesz a tizedik olyan év, amikor nem rendezik meg a tornát, de csak az első olyan alkalom, amikor békeidőben halasztanak – korábban az első és a második világháború idején nem került sor a versenyre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik