Wimbledon: Dimitrov nem adott esélyt a címvédő Murraynek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.02. 16:45
null
Andy Murray 2010 óta először kapott ki három, játszmában Wimbledonban (Fotó: Action Images)
Elsőként a bolgár Grigor Dimitrov jutott be a wimbledoni tenisztorna elődöntőjébe, miután három játszmában legyőzte a címvédő Andy Murrayt. Bajba került az első helyen kiemelt Novak Djokovics is, ám ő fordítani tudott Marin Cilic ellen. Az alsó ágon Roger Federer és Milos Raonic küzdhet meg a döntőbe jutásért.

Murray a mérkőzés elején fásultnak tűnt, ami semmit sem von le a fiatal bolgár érdemeiből, hiszen kihasználta ellenfele enerváltságát. A második szettre összeszedte magát Murray, a kiegyenlített játszma végén azonban elbukta a rövidítést, és 0:2 után a harmadik szett az elsőt idézte, a bolgár simán hozta, és az elődöntőbe jutott.

Murray képtelen volt kihasználni a hazai pálya előnyét, 37 ki nem kényszerített hibát követett el a két óra alatt, a második adogatásai után pedig csak a pontok 31 százalékát nyerte meg. Murray először kapott ki három játszmában Wimbledonban a Rafael Nadaltól a 2010-es elődöntőben elszenvedett veresége óta.

„Rémesen kezdtem, ezzel önbizalmat adtam Grigornak, aki kétszettes előnyben már a kezében tartotta a meccset. A bemelegítésnél még jól éreztem magam, de a kezdésem rémes volt, a második játszmában pedig nem használtam ki a lehetőségeimet. A statisztika is Grigor mellett szólt, a játék minden elemében jobb volt” – mondta Murray.

SZAVAZÁS

Ki nyeri Wimbledonban a férfi egyest?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Dimitrov először jutott Grand Slam-torna elődöntőjébe – ő az első az idén, aki mindhárom borításon nyert tornát, s márciusban Acapulcóban már legyőzte Murrayt.

„Már a bemelegítésnél láttam, hogy nincs jó napja, nagyon magabiztos lettem tőle, és jól is játszottam. Az első játszmában jó ritmusba kerültem, de a kulcs a rövidítés volt – mondta Dimitrov. – Nehéz úgy játszani, hogy az ellenfeled nagyon jó barátod és az edzőpartnered is egyben. Remélhetőleg még két meccsem hátravan.”

Ez meleg volt – gondolhatta Djokovics
Ez meleg volt – gondolhatta Djokovics

Nem sok hiányzott hozzá, hogy a nap második férfi mérkőzésén is meglepetés szülessen, Marin Cilic ugyanis 2:1-re vezetett a szetteket tekintve Novak Djokovics ellen. A honfitársa, Goran Ivanisevic által is buzdított Cilic a 6:1-re elbukott első játszma után megnyerte a következő kettőt, de a mérkőzés utolsó 16 játékából 12 a szerbé lett, így ő játszhat Dimitrovval a fináléért.

„Nagyon rosszul játszottam, számos hibával a második szettben, ezután ő került lélektani előnybe. Elkapta a ritmust a szerváinál, nagyon frusztráló volt” – beszélt Djokovics a számára legnehezebb időszakról.

Roger Federer és Stanislas Wawrinka az első svájci házi negyeddöntőt játszotta Wimbledonban. Wawrinkán az elején nem látszott, hogy vasárnap óta nem volt pihenőnapja, a 6:3-ra megnyert első szett után azonban már Federer akarata érvényesült. A korábbi világelső 14–2-re alakította a honfitársa elleni mérlegét, és 35. alkalommal jutott elődöntőbe Grand Slam-versenyen.

Ellenfele Milos Raonic lesz, aki szintén elvesztette az első játszmát, ám aztán fordított a korábban Rafael Nadalt és Richard Gasquet-t is búcsúztató ausztrál tinédzser, Nick Kyrgios ellen. A podgoricai születésű ászgyáros a pályafutása első GS-elődöntőjére készülhet.

BOUCHARD ÉS HALEP EGYMÁS ELLEN CSATÁZHAT A DÖNTŐÉRT

Eugenie Bouchard és Simona Halep győzelmével teljessé vált női egyesben az elődöntő mezőnye. A Roland Garroson idén döntőt játszó Halep 4:1-es hátrányban volt az első szettben a tavalyi wimbledoni finalista Sabine Lisickivel szemben, ám a következő 11 játékot a román nyerte meg!

A 20 éves Bouchard sorozatban a harmadik Grand Slam-tornáján jutott elődöntőbe. A kanadai lány a Marija Sarapovát búcsúztató Angelique Kerbert verte meg két szettben, és készülhet Halep ellen.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (25 000 000 font, fű)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Djokovics (szerb, 1.)–Cilic (horvát, 26.) 6:1, 3:6, 6:7, 6:2, 6:2
Dimitrov (bolgár, 11.)–Murray (brit, 3.) 6:1, 7:6, 6:2
Federer (svájci, 4.)–Wawrinka (svájci, 5.) 3:6, 7:6, 6:4, 6:4
Raonic (kanadai, 8.)–Kyrgios (ausztrál) 6:7, 6:2, 6:4, 7:6
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Djokovics (szerb, 1.)–Dimitrov (bolgár, 11.)
Federer (svájci, 4.)–Raonic (kanadai, 8.)

NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Bouchard (kanadai, 13.)–Kerber (német, 9.) 6:3, 6:4
Halep (román, 3.)–Lisicki (német, 19.) 6:4, 6:0
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Bouchard (kanadai, 13.)–Halep (román, 3.)
Safárová (cseh, 23.)–Kvitová (cseh, 6.)

NŐI PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 14.)–Hszie Szu-vej, Peng Su-aj (tajvani, kínai, 1.) 4:6, 7:6 (7-5), 6:2

VEGYESPÁROS, NYOLCADDÖNTŐ
Samantha Stosur, Nenad Zimonjics (ausztrál, szerb, 15.)–Babos Tímea, Eric Butorac (magyar, amerikai) 2:6, 6:2, 8:6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik