Wimbledon: Babosék legyőzték a világelső párost

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.07.02. 15:48
null
Babos Tímea vegyes párosban is közel volt a wimbledoni negyeddöntőhöz (Fotó: Zádor Péter)
Babos Tímea, oldalán Kristina Mladenoviccsal, legyőzte a címvédő és világelső Hszie Szu-vej, Peng Su-aj tajvani, kínai duót szerdán a női párosok nyolcaddöntőjében a wimbledoni teniszbajnokságon. Vegyes párosban nem jött össze a negyeddöntő a magyar játékosnak.

A verseny honlapja szerint a magyar, francia kettős hamar brékelőnybe került, mégis 31 perc alatt elvesztette a nyitó szettet. A folytatásban Babosék ismét 3:1-re elhúztak, 5:4-nél – Mladenovic adogatásánál – azonban két szettlabdát is elpuskáztak.

A rövidítésben aztán javítottak, így jöhetett a döntő játszma. Ebben a magyar teniszező és társa remek adogatásokkal 3:0-ra, majd 5:2-re ellépett, és végül 2 óra 5 perc alatt búcsúztatta az idén Roland Garros-bajnok duót.

„Gyönyörű nap volt ez így is! Nagyon jól játszottam mindkét meccsen. Alig várom, hogy életem első Grand Slam-negyeddöntőjét játszhassam női párosban" – nyilatkozta Babos a vegyespáros-mérkőzés után a hivatalos honlapjának.

Babos nem sokkal később a vegyes párosok nyolcaddöntőjében is pályára lépett az amerikai Eric Butorac oldalán, ellenfelük a 15. helyen kiemelt Nenad Zimonjics, Samantha Stosur szerb, ausztrál kettős volt. Az első szett 6:2-vel Baboséké lett, majd ugyanilyen arányban megnyert játszmával egyenlítettek Stosurék. A kiélezett döntő felvonást 8:6-ra elveszítette a magyar, amerikai duó, így Babosnak már csak a női párosra kell koncentrálnia.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (25 000 000 font, fű)
NŐI PÁROS
, NYOLCADDÖNTŐ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 14.)–Hszie Szu-vej, Peng Su-aj (tajvani, kínai, 1.) 4:6, 7:6 (7-5), 6:2

VEGYESPÁROS, NYOLCADDÖNTŐ
Samantha Stosur, Nenad Zimonjics (ausztrál, szerb, 15.)–Babos Tímea, Eric Butorac (magyar, amerikai) 2:6, 6:2, 8:6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik