US Open: Cilicnek elég volt három szett Berdych ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.04. 22:54
null
Cilic már a négy között várja a folytatást (Fotó: Reuters)
A 14. helyen kiemelt horvát Marin Cilic is bejutott a US Open férfi egyesének elődöntőjébe, miután három szettben bizonyult jobbnak a hetedik helyen rangsorolt cseh Tomás Berdychnél. Cilic ellenfele az elődöntőben majd a hajnali Monfils (francia, 20.)–Federer (svájci, 2.) összecsapás továbbjutója lesz.


Berdych elbukott adogatójátékával kezdődött a mérkőzés, majd Cilic 3:1-es előnynél ismét brékelt – ráadásul utóbb nullra –, így a horvátnak még az is belefért, hogy egy adogatójátékot azért ő is elbukjon.

A cseh nem tanult saját hibájából, és megmutatta, hogyan kell kétszer belelépni ugyanabba a folyóba: ismét gémhátrányból vágott neki a játszmának, amely kiegyenlítettebb küzdelmet hozott ugyan, de a horvát élve a brékelőny adta lehetőséggel, a játszmákat tekintve 2:0-ra elhúzott.

A harmadik szett elején már végre hozta saját szervajátékát Berdych, ráadásul azonnal elvette Cilicét, 3:0 után így elérhető közelségbe került számára a felzárkózás. Csak magát okolhatta, hogy egyáltalán 6:6-ig jutottak el, a rövidítésben pedig alulmaradt Ciliccsel szemben.

US OPEN, NEW YORK (38 251 760 dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

Cilic (horvát, 14.)–Berdych (cseh, 6.) 6:2, 6:4, 7:6
KÉSŐBB
Monfils (francia, 20.)–Federer (svájci, 2.)
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Djokovics (szerb, 1.)–Nisikori (japán, 10.)
Cilic (horvát, 14.)–Monfils (francia, 20.) v. Federer (svájci, 2.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik