US Open: Carreno Busta maratoni csata után elődöntős

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.09.09. 07:49
null
Pablo Carreno-Busta kevesebb gémet nyert meg ellenfelénél, mégis a négy közé jutott (Fotó: Getty Images)
A spanyol Pablo Carreno Busta öt játszmában legyőzte a kanadai Denis Shapovalovot az Egyesült Államok nemzetközi teniszbajnokságának (US Open) szerda reggel véget ért második férfi negyeddöntőjében, és bejutott a legjobb négy közé. A hölgyeknél Oszaka Naomi csatlakozott másodikként az elődöntő mezőnyéhez.

 

Az első játszmát Denis Shapovalov húzta be a férfiak második negyeddöntőjében, azonban a következő kettőért nagyon megdolgozott Pablo Carreno Busta: 77, illetve 68 perces csatában, rövidítésben megnyerte őket.

Shapovalov hiába ütött 26 ászt, a mérleg másik serpenyőjében 11 kettős hiba éktelenkedett, és hiába ütött jóval több nyerőt, mint spanyol ellenfele (76:33), a ki nem kényszerített hibák tömkelegével (77:42) padlóra küldte saját magát.

A negyedik játszma 6:0-ja után úgy tűnt, a kanadai hullámzó játékkal is képes megnyerni a meccset, csakhogy a 20. helyen kiemelt Carreno Busta egy ápolási szünetet is igénybe véve összekapta magát, és a 4 óra nyolc perces csata végjátékában az ő kiegyensúlyozottabb tenisze gyümölcsözött.

„Romokban heverek, ugyanakkor nagyon-nagyon boldoggá tesz, hogy megnyertem ezt az ütközetet. Elismerem, néha volt egy kis szerencsém is, de e nélkül nem megy” – összegzett röviden a fáradt Carreno-Busta.

Oszaka Naominak 1 óra 20 perc is elég volt Shelby Rogers legyőzéséhez. A japán teniszező nagyon jól adogatott, az első szervái 83 százaléka pontot hozott, de a másodikak 70 százaléka is, és a ki nem kényszerített hibák terén is jócskán ellenfele fölé nőtt (8:29). Oszaka három vereség után először győzte le Rogerst.

„Őszintén szólva, volt egy olyan érzésem, hogy túlzottan magabiztos, mert még sohasem győztem le őt. A korábbi meccseink mély nyomokat hagytak bennem is, úgyhogy a mostani sikert apró elégtételként értékelem” – mondta Oszaka.

US OPEN, NEW YORK (53 402 000 dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Carreno Busta (spanyol, 20.)–Shapovalov (kanadai, 12.) 3:6, 7:6, 7:6, 0:6, 6:3
Korábban

A. Zverev (német, 5.)–Coric (horvát, 27.) 1:6, 7:6, 7:6, 6:3
Szerda este
Rubljov (orosz, 10.)–Medvegyev (orosz, 3.)
De Minaur (ausztrál, 21.)–Thiem (osztrák, 2.)

NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Oszaka (japán, 4.)–Rogers (amerikai) 6:3, 6:4
Korábban
Brady (amerikai, 28.)–Putyinceva (kazah, 23.) 6:3, 6:2
Szerda este
Pironkova (bolgár)–S. Williams (amerikai, 3.)
Azarenka (fehérorosz)–Mertens (belga, 16.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik