US Open: elsőként Alexander Zverev jutott a férfiaknál elődöntőbe

Vágólapra másolva!
2020.09.08. 23:27
null
Zverev másodszor készülhet GS-elődöntőre (Fotó: Getty Images)
A New Yorkban zajló US Open férfi egyesének negyeddöntőjében az 5. kiemelt német, Alexander Zverev közel három és fél órás mérkőzésen búcsúztatta a 27. kiemelt horvát, Borna Coricot.

A horvát fiú hajtotta végre az idei US Open férfi versenyének egyik legnagyobb bravúrját, amikor a harmadik fordulóban hat meccslabdát hárítva ütötte ki a versenyből a Zverevnél eggyel előrébb, a 4. helyen kiemelt Sztefanosz Cicipaszt.

Corictól most is legalább ekkora bravúrra volt szükség, és úgy is indult a magyar időő szerint este nyolc előtt nem sokkkal kezdődő mérkőzés, hogy meglesz: alig 25 perc alatt kétszer elvette a teljesen indiszponáltan kezdő Zverev adogatását és 6:1-re könnyedén behúzta az első játszmát.

Ki gondolta volna akkor, hogy ebből végül éjszakába nyúló mérkőzés lesz?

Már pedig az lett, mert egy 77 és egy 64 perces, rövidítésbe torkolló játszmával folytatták a felek, mindkétszer Zverev bizonyult a higgadtabbnak a végjátékban, s mire elkezdődött a negyedik játszma már közeledtek a három óra játékidőhöz a felek.

A világranglista hetedik helyén álló Zverev a negyedik szett elején már másodszor veszett össze Eva Aszderaki-Moore székbíróval a negyedik játszma elején, az egész mérkőzésen 12 kettős hibát, és 46 ki nem kényszerített hibát vétett, szóval nem most játszotta élete legjobb teniszét, de a játszma végén – 4:3-as vezetésekor – elvette ellenfele adogatását, és a következő játékban le is zárta a 3 óra 29 percig tartó mérkőzést: a harmadik meccslabdáját már értékesíteni tudta. Ezzel pedig a férfi egyes mezőnyében elsőként került be az elődöntőbe, ahol a Pablo Correno-Busta–Denis Shapovalov mérkőzés győztese lesz az ellenfele.

US OPEN, NEW YORK (53 402 000 dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
A. Zverev (német, 5.)–Coric (horvát, 27.) 1:6, 7:6, 7:6, 6:3

KORÁBBAN
NŐI EGYES
Brady (amerikai, 28.)–Putyinceva (kazah, 23.) 6:3, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik