Tenisz: Nadal megnyitotta a múzeumát szülővárosában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.20. 18:12
Rafael Nadal megnyitott a saját múzeumát a szülővárosában, Manacorban. A spanyol teniszklasszis bízik benne, hogy a riói olimpiára teljesen felépül.


Rafael Nadal interaktív múzeuma a szintén az ő nevét viselő sportcentrumban nyitotta meg kapuit. Nemcsak a spanyol teniszező által megnyert temérdek trófea kapott helyet benne, hanem más sportágak klasszisainak relikviái is, és különböző szimulációs játékokat is kipróbálhatnak az érdeklődők.



Megtekinthető a Nadal által Pekingben nyert olimpiai aranyérem is, amelynek akár társa is lehet, ha a balkezes spanyol jól szerepel a riói olimpián.

„Reményeim szerint minden nap javulok kicsit, és jól felkészülve utazhatok Rióba – mondta a megnyitón a bizakodó Nadal. – Azt azonban mindig hangsúlyozom, hogy az életben semmi sem biztos.”

A 30 éves Nadalnak csuklósérülés miatt vissza kellett lépnie a versenytől az idei Roland Garros alatt, Wimbledonban el sem tudott indulni.

„Jól érzem magam, keményen dolgozom, és egyre jobb állapotba kerülök. Remélem, ezúttal minden jól alakul, nem úgy, mint Londonban” – utalt vissza a 2012-es olimpiára, amelyen sérülés miatt nem játszhatott.

Rióban ő lesz a spanyol küldöttség zászlóvivője, amit nagy megtiszteltetésnek tart.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik