Tenisz: mínusz 2 fokban nyertek Stollárék Houstonban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.13. 19:24
Mindhárom magyar teniszező megnyerte első mérkőzését a 150 ezer dolláros összdíjazású houstoni tenisztornán. A legfrissebb világranglistán már 120. helyen álló Stollár Fanny két játszmában győzte le amerikai ellenfelét, csakúgy, mint Jani Réka, aki már hétfőn elkezdte mérkőzését, de azt félbe kellett szakítani. Gálfi Dalma egy olasz versenyzőt győzött le.

Stollár Fanny a selejtezőből feljutó amerikai Ann Li (310.) ellen játszotta első mérkőzését Houstonban, aki alaposan meg is nehezítette a dolgát, hiszen az első játszmában már 5:3-ra is vezetett. Azonban Stollár ezután sorozatban hat gémet nyert, s ezzel nemcsak az első játszmát húzta be 7:5-re, hanem megalapozta a második szett megnyerését is, amit végül 6:3-mal tudott le. Stollár Fanny a selejtezőből feljutó amerikai Ann Li (310.) ellen játszotta első mérkőzését Houstonban, aki alaposan meg is nehezítette a dolgát, hiszen az első játszmában már 5:3-ra is vezetett. Azonban Stollár ezután sorozatban hat gémet nyert, s ezzel nemcsak az első játszmát húzta be 7:5-re, hanem megalapozta a második szett megnyerését is, amit végül 6:3-mal tudott le.

„Nem játszottam igazán jól, de mentségemre szóljon, hogy mínusz két fokban még soha nem teniszeztem. Persze a lényeg, hogy így is sikerült nyerni, s holnapra már tíz fokot jósolnak, remélem a játék is jobban megy majd” – mondta el a találkozó után Fanny, aki előző este vendéglátóival, a helyi kosárlabdacsapat, a Houston Rockets tulajdonosának családjával ünnepelte meg 20. születésnapját egy szolid vacsora keretében.

Jani Réka már hétfőn pályára lépett az amerikai Louisa Chirico ellen, de 6:2, 1:0-s állásnál a találkozót félbeszakították, s ezt kedden fejezték be. A magyar lány a második játszmát is megnyerte 6:3-ra. Gálfi Dalmának sem okozott gondot az olasz Deborah Chiesa legyőzése, bár az első játszmát csak 7:5-re tudta megnyerni, a másodikban már 6:1-re „lemosta” ellenfelét.

WTA-TORNA, HOUSTON (150 ezer dollár, kemény pálya)
Női egyes, 1. forduló:
Stollár (5.)–Li (amerikai) 7:5, 6:3
Jani–Chirico (amerikai) 6:2, 6:3
Gálfi–Chiesa (olasz) 7:5, 6:1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik