Tenisz: Már nagyon érett a siker Babosnak – Juhász Gábor

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.01.26. 20:26
Juhász Gábor Fed-kupa-kapitány szerint már nagyon érett a siker Babos Tímeának, aki a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán megnyerte az Ausztrál nemzetközi teniszbajnokság női páros versenyét.

A szakember pénteken az M1 aktuális csatornán hangsúlyozta, számított a győzelemre az olimpiai és világbajnok orosz Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina kettős ellen, hiszen a 2014-es wimbledoni döntőben ugyanebben a felállásban játszottak együtt Babosék.

„Korábban hosszú évekig alkottak párost, már juniorkoruk óta nagyon jó barátnők, rengeteget játszottak együtt” – mondta, hozzátéve, a riói olimpia előtt a franciák döntése következtében ment szét a duó.

„Korábban hosszú évekig alkottak párost, már juniorkoruk óta nagyon jó barátnők, rengeteget játszottak együtt” – mondta, hozzátéve, a riói olimpia előtt a franciák döntése következtében ment szét a duó.

„Timi rettentő fiatal még, 1993-as születésű, de már hihetetlen rutinnal rendelkezik. Egy csepp izgalmat nem láttam rajta, igaz, a második szett kicsit görcsösebb volt – idézte fel a 6:4, 6:3-ra megnyert pénteki finálét Juhász Gábor. – Tipikus női meccs volt, mindenki elég nehezen nyerte meg a saját adogatását, de hála Istennek ők birkóztak meg jobban ezzel a feszültséggel. Timi nyugalma utcahosszal előtte járt a másik három lányénak, ő volt itt az igazi vezéregyéniség.”

Hozzáfűzte, teniszben a páros teljesen más, mint az egyéni, ám a párosban és vegyes párosban elért sikerek az egyéni mérkőzésekre is önbizalmat adnak.

A 24 éves Babos az első magyar teniszező, aki döntőt játszhatott a felnőttek között az Australian Openen. Három és fél éve Mladenovic, 2016-ban pedig a kazah Jaroszlava Svedova oldalán jutott női párosban a fináléba Wimbledonban. Közben 2015-ben az osztrák Alexander Peyával vegyes párosban volt döntős, szintén a londoni Grand Slam-versenyen.

A tavaly a cseh Andrea Hlaváckovával WTA-világbajnok Babos az indiai Rohan Bopannával az oldalán vegyes párosban is fináléba jutott.

„Nagyon bízom benne, hogy menni fog neki, hihetetlen töltettel rendelkezik a mai győzelem után” – fogalmazott, hozzátéve, Babos és Bopanna nem alkotnak összeszokott kettőst, ám jól kiegészítik egymást a párosra koncentráló 37 esztendős indiai teniszezővel.

A vasárnapi döntőt magyar idő szerint reggel 6-tól rendezik, Babosék a Gabriela Dabrowski, Mate Pavic kanadai, horvát duóval találkoznak.

„Az ellenfélnél egyéniben sem a fiú, sem a lány nem jeleskedik, párosban viszont ott vannak az elején” – mondta. Hozzátette, Pavic balkezes szervái ellen nem lesz egyszerű játszani, de úgy gondolja, Babosék megoldják a feladatot.

Babos Tímea tornagyőzelmei párosban:
2012 Birmingham (partner: Hszie Szu-vej, tajvani)
2013 Bogotá (Mandy Minella, luxemburgi)
2013 Monterrey (Date-Krumm Kimiko, japán)
2013 Marrákes (Mandy Minella)
2013 Szucsou (Michaella Krajicek, holland)
2013 Taskent (Jaroszlava Svedova, kazah)
2014 Sydney (Lucie Safárová, cseh)
2014 Kuala Lumpur (Hao Csing-csan, tajvani)
2015 Dubai (Kristina Mladenovic, francia)
2015 Marrákes (Kristina Mladenovic)
2015 Róma (Kristina Mladenovic)
2017 Sydney (Anasztaszija Pavljucsenkova)
2017 Rabat (Andrea Hlavácková, cseh)
2017 Québec (Andrea Hlavácková)
2017 Taskent (Andrea Hlavácková)
2017 Moszkva (Andrea Hlavácková)
2017 Szingapúr, WTA-vb (Andrea Hlavácková)
2018 Australian Open (Kristina Mladenovic)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik