Tenisz: Federer ismét lecsapott Nadalra; kiesett Djokovics!

Vágólapra másolva!
2017.03.16. 06:49
null
Novak Djokovicsnak továbbra sem megy (Fotó: AFP)
Roger Federer két szettben legyőzte Rafael Nadalt az Indian Wells-i kemény pályás tenisztorna nyolcaddöntőjében. Novak Djokovicsnak továbbra sem megy – a szerb nem bírt Nick Kyrgiosszal.

 

A svájci és a spanyol rivalizálása már ikonikussá vált. Federer legutóbb januárban, az Australian Open fináléjában csapott össze Nadallal, akkor öt szettben nyert.

Az Indian Wells-i torna nyolcaddöntőjében egymással találkozott a „nagy páros”, ám ezúttal kevesebb volt a dráma: Federer könnyedén, két szettben legyőzte Nadalt! A 9. helyen kiemelt svájci rögtön az első gémben elnyerte Nadal adogatását, míg sajátjait magabiztosan hozta – Federer a meccs során egyetlen szervajátékát sem veszítette el!

A svájci teniszező könnyedén, két szettben, 70 perc alatt elintézte a szenvedő Nadalt. Federer a legjobb nyolc között a Novak Djokovics ellen diadalmaskodó Nick Kyrgiosszal találkozik.

A második helyen kiemelt szerb Djokovics ugyanis továbbra sem találja jó formáját, s nem bírt el a 15. Kyrgiosszal. Djokovics rögtön első adogatását elveszítette az összecsapáson, így végig az eredmény után kellett futnia. Görcsösen játszott, sokat hibázott.

A szerb többször is megizzasztotta Kyrgiost, ám a fiatal ausztrál rendre hidegvérű maradt – ha sokszor nehezen, de minden adogatójátékát hozni tudta.

Hat-négyes első szett után Djokovics összekapta magát, ám ez arra volt elég, hogy szerváit hozza, de Kyrgios is ugyanígy tett, így tie-breakre került sor a második játszmában. Itt Djokovics két adogatását is elveszítette, Kyrgios ezzel szemben nem remegett meg.

ATP 1000-ES TORNA, INDIAN WELLS (7 913 405 dollár, kemény pálya)
EGYES, A 8 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Carreno-Busta (spanyol, 21.)–Lajovics (szerb) 6:4, 7:6
Cuevas (uruguayi, 27.)–Goffin (belga, 11.) 6:3, 3:6, 6:3
Wawrinka (svájci, 3.)–Nisioka (japán) 3:6, 6:3, 7:6
Thiem (osztrák, 8.)–Monfils (francia, 10.) 6:3, 6:2
Sock (amerikai, 17.)–Dzsaziri (tunéziai) 4:6, 7:6, 7:5
Nisikori (japán, 4.)–Young (amerikai) 6:2, 6:4
Federer (svájci, 9.)–Nadal (spanyol, 5.) 6:2, 6:3
Kyrgios (ausztrál, 15.)–Djokovics (szerb, 2.) 6:4, 7:6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik