Tenisz: Djokovics akkor sem kérne az oltásból, ha kötelező lenne

K. R.K. R.
Vágólapra másolva!
2020.04.20. 11:50
null
Djokovics nem vakcinával akar harcolni a koronavírus ellen (Fotó: AFP)
A világelső szerb Novak Djokovics nem akarja, hogy a vakcina beadatására kényszerítsék – ha a versenyzéshez elengedhetetlen lesz az oltás, a 17-szeres Grand Slam-bajnoknak döntenie kell: megváltoztatja a véleményét vagy hónapokig játék nélkül maradhat.

 

Meglepő kijelentést tett Novak Djokovics, aki az elmúlt napokban még azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy Roger Federerrel és Rafael Nadallal folyamatosan egyeztet az anyagilag nehéz helyzetbe kerülő társaik támogatásával kapcsolatban.

A világelső a Zoomon társalgott más szerb sportolókkal, amikor szóba került a kétszeres Grand Slam-bajnok francia Amélie Mauresmo véleménye, aki a Twitteren azt írta, amíg nincs oltás a koronavírus ellen, addig nincs tenisz. Djokovics viszont elárulta, ő oltásellenes, és valószínűleg akkor sem adatná be a vakcinát, ha kötelező lenne a versenyzéshez.

„Nem akarom, hogy valaki erre kényszerítsen. Ha mégis kötelező lesz, döntést kell hoznom. Jelenleg ellenzem, de meglátjuk, később megváltozhat-e a véleményem” – mondta Djokovics, aki továbbra sem optimista az idény folytatását illetően, hiszen a tenisz globális sportág, ráadásul a sportolók megosztottak, érdemes-e zárt kapuk mögött játszani. A spanyol Rafael Nadal például nézők nélkül is örömmel lépne pályára a járvány ideje alatt, az ausztrál Nick Kyrgios viszont úgy véli, szurkolók hiányában nincs értelme a mérkőzéseknek.

Djokovics véleményére sok felháborodott hozzászólás érkezett, az egyik melbourne-i egészségügyi intézmény vezetője például azt írta, a szerbhez hasonló sztároknak nem szabadna ilyen kijelentéseket tenniük, mert ezzel csak megnehezítik a járvány elleni küzdelmet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik