Tenisz: Babos Tímea óriási küzdelemben jutott a nyolc közé

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.06. 02:23
null
Babos már negyeddöntős egyik kedvenc versenyén (Fotó: babostimea.hu)
Babos Tímea a Monterreyben zajló női tenisztorna nyolcaddöntőjében 2 óra 17 perces maratoni csatában legyőzte a brit Naomi Broadyt.

A világranglista 44. helyén álló magyar játékos 2012-ben egyéniben (ez volt az első WTA-torna-győzelme), 2013-ban Date-Krumm Kimiko oldalán párosban már diadalmaskodott ezen a tornán – egy éve az 5. kiemeltként a negyeddöntőig jutott, ahol a végső győztes Anasztaszija Pavljucsenkova 6:2, 3:6, 7:5-re legyőzte.

Az ezúttal 4. kiemelt magyar játékos a cseh Marie Bouzková (165.) megverése után a brit Naomi Broady (136.) elleni nyolcaddöntőt is jól kezdte 1:1-nél két bréklabdát hárítania kellett ugyan, 3:2-es vezetésénél elvette ellenfele adogatását, előnyét pedig megőrizte (6:3).

A második szettben a brit lány rendkívül jól szervált, tíz ászt is ütött, nagyobb megerőltetés nélkül hozta saját játékait, és mivel 2:1-es hátrányánál Babos is hárította ellenfele egyetlen fogadóesélyét, jöhetett a rövidítés. Itt a magyar játékos minibrékkel kezdett, de Broady négy labdamenetet nyert meg zsinórban, így 4–1-re elhúzott. Babos nem adta fel, és egy 4–0-s szériával már ő vezetett (5–4), és 6–5-nél meccslabdához jutott. Ezzel sajnos nem tudott élni, a brit pedig egyenlített (6:7, 6–8).

A döntő játszmában Broadynak kellett egy bréklabdát hárítania 2:1-es hátránynál, de ezt leszámítva gyakorlatilag végig az adogatók kedve szerint alakultak a dolgok. Babos 5:5-nél 40:15 után több hibát is bemutatott, így bréklabdához jutott a brit, de ekkor nagyot küzdve megfordította a játékot, így nem veszített adogatást a meccsen. Ez a játék pedig döntőnek bizonyult, a következő gémben a brit hiába reklamált a székbírónál egy valóban véleményesnek tűnő saját ütést követően, 0:30-ra módosult az állás, majd villámgyorsan három újabb meccslabdához jutott Babos, és az újabb lehetőséggel már élt is (7:5).

„Elképesztően nehéz volt most Broady ellen játszani. Már sokszor találkoztunk, de ezúttal adogatott a legjobban, brutálisan jól szervált végig. Örülök, hogy egyszer sem veszítettem el a szervámat. A győzelem a legfontosabb és az, hogy megtaláltam valahogy a megoldást a továbbjutáshoz. Ennek nagyon örülök, és természetesen boldog vagyok, hogy bejutottam a negyeddöntőbe!” – nyilatkozta a magyar játékos a babostimea.hu-nak.

Ellenfele a riói olimpiai bajnok Mónica Puig lesz a négy közé jutásért.

A tenisz egyesíti a világot – Babos egy reklámfilmben következő ellenfelével



WTA-TORNA, MONTERREY (250 000 dollár, kemény pálya)
NYOLCADDÖNTŐ
Babos (magyar, 4.)–Broady (brit) 6:3, 6:7 (6–8), 7:5
Puig (Puerto Ricó-i, 5.)–Vögele (svájci) 6:4, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik