Tenisz: a szövetség is köszöntötte Fucsovicsot és Babost

Vágólapra másolva!
2010.07.07. 16:50
A Magyar Teniszszövetség (MTSZ) a gödöllői Erzsébet Királyné szállodában köszöntötte szerdán Fucsovics Mártont, a wimbledoni nyílt teniszbajnokság juniorférfi egyesének győztesét, valamint a női juniorpárosban diadalmaskodó Babos Tímeát.

A sajtótájékoztatóval egybekötött rendezvényen az MTSZ képviseletében Papp Sándor elmondta, nem mindennapi esemény, hogy egyszerre két wimbledoni győztest is köszönthessenek.

„A szövetség nevében szeretném megköszönni a sportolóknak ezt a világraszóló diadalt, s természetesen köszönettel tartozunk azoknak a szakembereknek, edzőknek is, akik sokat segítettek abban, hogy a magyar tenisz ilyen sikert érhessen el" – fogalmazott Papp.

Hornok Miklós, a válogatott utánpótlásedzője elmondta, 2003 óta dolgozik együtt Fucsoviccsal, de a felkészítésében többen is részt vesznek, mert a 18 éves tehetség 2007 óta Németországban, egy teniszakadémián edz, s teljes menedzsment foglalkozik vele.

A tavalyi US Openen párosban győztes nyíregyházi sportoló elárulta, példaképe a svájci Roger Federer.

„Valóban nagyon tud küzdeni, de nekem a játéka tetszett meg elsősorban, és én is igyekszem alkalmazni a tőle látható agresszív, támadó teniszt" – mondta Fucsovics, majd a wimbledoni döntővel kapcsolatban úgy fogalmazott: ezúttal nehezére esett kizárni a közönséget, mert családja, barátai, menedzsere és az Angliában élő magyarok is szorítottak érte a lelátón.

Babos Tímea elmondta, a jövőben is az amerikai Sloane Stephens oldalán indul majd párosban, s hozzátette, óriási élmény volt első WTA-mérkőzését Budapesten játszani a héten.

„A világranglistán harminchetedik svájci Timea Bacsinszky elleni összecsapás nagy kihívás volt, a vereség ellenére úgy érzem, helyt álltam, s szeretném megköszönni a magyar szurkolóknak a biztatást."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik