Tenisz: a pedikűrös hibázott, Azarenka visszalépett

Vágólapra másolva!
2013.01.04. 11:53
null
Viktorija Azarenka fájó szívvel, de visszalépett a Serena Williams elleni mérkőzéstől (Fotó: Action Images)
Elmaradt az álomelődöntő a brisbane-i női teniszversenyen, miután a világelső Viktorija Azarenka lábujjsérülés miatt nem tudott kiállni a 15-szörös egyéni Grand Slam-győztes Serena Williams ellen.

Azarenka fél órával a mérkőzés kezdési időpontja előtt jelentette be, hogy visszalép a viadal további küzdelmeitől, mivel jobb lábának nagyujja elfertőződött. A bajok mintegy tíz napja kezdődtek a fehérorosz teniszezőnél, amikor egy pedikűrös túl nagy darabot vágott le a körméből.

A 23 éves játékos annak ellenére szettveszteség nélkül jutott elődöntőbe, hogy a gyulladás okozta fájdalmai egyre fokozódtak – különböző gyógymódokkal, ragtapaszokkal próbálták orvosolni a problémát –, a Serena Williams elleni csatát azonban már nem tudta vállalni, kisebb műtéti beavatkozásra is szüksége volt.

„Mindent megpróbáltam, azonban egyre rosszabbá vált. Sajnálom, de meg kellett hoznom ezt a döntést, hogy több időm legyen felépülni" – utalt a tíz nap múlva kezdődő Australian Openre Azarenka, aki címvédőként várja az év első Grand Slam-tornáját.

Serena Williams így játék nélkül jutott a döntőbe, ahol a Leszja Curenkót legyőző Anasztaszija Pavljucsenkova lesz az ellenfele.

WTA-PREMIERTORNA, BRISBANE (1 000 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, ELŐDÖNTŐ
S. Williams (amerikai, 3.)–Azarenka (fehérorosz, 1.) Azarenka feladta
Pavljucsenkova (orosz)–Curenko (ukrán, 2.) 4:6, 6:1, 6:2

 

WTA-INTERNATIONAL-TORNA, SENCSEN (500 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, ELŐDÖNTŐ
Li Na (kínai, 1.)–Peng Su-aj (kínai, 6.) 6:4, 6:0
Zakopalová (cseh, 5.)–Niculescu (román) 6:1, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik