Szávay Ágnes óriási csatában maradt állva

Vágólapra másolva!
2010.04.27. 22:55
null
Szávay hatalmasat küzdve jutott tovább (Fotó: Action Images)
Címkék
A stuttgarti női tenisztorna első fordulójában Szávay Ágnes hatalmas csatában, több mint kétórás mérkőzésen, döntő szettben múlta felül a német Andrea Petkovicot, így bejutott a második körbe, amelyben az orosz Dinara Szafina lesz az ellenfele.

A két hölgy harmadik összecsapását jól kezdte a magyar teniszező – első kettőt is Szávay nyerte meg –, rendkívül magabiztosan hozta saját adogatásait, emellett pedig fogadóként is jól szerepelt, és ellenfele második szervajátékát el tudta nyerni (3:1). Miután ismét magabiztosan hozta saját adogatását, újabb brékelőnyhöz jutott, Petkovic azonban hárította azt, majd ha nehezen is, de megnyerte a játékot (4:2).

Szávay továbbra sem tűrt ellentmondást szerváinál, így bár a német lány az előzőnél valamivel könnyebben ismét behúzta saját játékát, végül magabiztosan, 6:3-ra megnyerte az első játszmát.

A második szettben aztán változott a játék képe, Szávay előbb csak nehezen tudta hozni adogatását, majd bár egy bréklehetőséget még hárított, elveszítette a következőt, és mivel ezúttal a német teniszező könnyedén hozta szerváit, elhúzott 4:1-re.

Miután Ági ismét nem tudta hozni sajátját, már a játszmában maradásért kellett fogadnia (1:5), és bár ez még nagy erőfeszítések árán még sikerült neki (2:5), újabb adogatásaiból sem sikerült gémet nyernie, így elveszítette a második játszmát (2:6).

A döntő szettben ismét Petkovic kezdett, majd miután megnyerte a játékot, Szávay is hozta sajátját – első ászának is köszönhetően (1:1). Amíg azonban a német adogatásánál Ági nem tudott brékelni (1:2), fordított esettben ez összejött, igaz, 0:40 után ehhez három lehetősége is volt, amelyből a magyar teniszező csak egyet tudott hárítani (1:3).

Szávay nem adta fel, és egyből két bréklehetőséghez jutott, amelyből az elsőt ki is használta (2:3), majd mindkét teniszező hozta szerváit egészen 5:5-ig.

Ekkor Szávay három bréklabdához jutott, amely után ismét nála volt már az előny (6:5), majd villámgyorsan elhúzott 40:0-re, és második mérkőzéslabdáját kihasználva a második fordulóba jutott. Ellenfele a torna második kiemeltje, az orosz Dinara Szafina lesz.

WTA-TORNA, PORSCHE TENNIS GAND PRIX, STUTTGART
(700 000 dollár, salak) 
1. FORDULÓ
Szávay (magyar)–Petkovic (német) 6:3, 2:6, 7:5
Dulgheru (román)–Pucsek (fehérorosz) 6:2, 6:2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik