Strandtenisz: Bozsik, Montvai-siker az első 2012-es versenyen

Vágólapra másolva!
2012.04.16. 16:08
Címkék
Rekordmennyiségű induló volt a beachtennis-sorozat budapesti szezonnyitóján. A tavalyi strandteniszszezon a Bozsik Attila, Kaibinger Máté duó gödi tornagyőzelmével ért véget, előbbi pedig az idei szezonnyitón is győzelmet aratott, immáron Montvai Gáborral az oldalán.

A HEAD Beachtennis Tour első állomására most szombaton az Építők Sport Telepén létrehozott Homok Arénában került sor és bár az időjárás nem volt túl kegyes a résztvevőkhöz, így is rekordmennyiségű, 16 páros jött össze a versenyre.

A már megszokott arcokon kívül új, a hazai teniszberkekben ismert személyek is elindultak a 2-es kategóriás versenyen, a Nagy Judit, Pákai Adrienn, Dobrotka Tamás, Kovács Péter és a Kaliszky András, Dundler József kettős is pályára lépett, de a Carlos Rubio, Pedro Alves spanyol, portugál kettős is színesítette a palettát.

A 16 párt két nyolcas csoportba sorsolták, ahol körmérkőzéssel dőlt el a helyezések sorsa. Az A-csoport első helyén a világranglistán is előkelő helyet elfoglaló Erdélyi Mónika, Kovács Anikó kettős végzett veretlenül, őket pedig a Bor Péter, Földes Ádám és a Szemeti Gábor, Fejes Ambrus duó követte, míg a B-csoportban a Bozsik, Montvai párost csak a Dobrotka, Kovács kettős tudta megszorítani, legyőzni azonban nekik sem sikerült őket.

Az első hely tehát nem volt kérdéses a csoportban, a második, a rájátszást érő helyért azonban három ugyanolyan mérleggel rendelkező páros is állt harcban, amelyek közül a Dobrotka, Kovács kevesebb vesztett gémmel jutott tovább.

Az elődöntőkben Bozsikék 6:3-ra verték Borékat, Erdélyiék pedig 6:2-re Dobrotkáékat, akik a bronzmeccsen 2:5-ről mentették rövidítésre a szettet, majd a tie-breakben is 2–5-ről kapaszkodtak vissza és végül 7:6-ra győztek.

Az aranyéremért folyó meccsen Bozsikék is hasonlóan izgalmas meccset játszottak a lányok ellen és ők is rövidítésben győzedelmeskedtek.

A következő verseny pedig május 5-én Gödön lesz.

BEACHTENNIS-SOROZAT
1. ÁLLOMÁS, ÉPÍTŐK
Elődöntő: Bozsik Attila, Montvai Gábor–Bor Péter, Földes Ádám 6:3; Erdélyi Mónika, Kovács Anikó–Dobrotka Tamás, Kovács Péter 6:2.
A 3. helyért: Dobrotka, Kovács P.–Bor, Földes 7:6. Döntő: Bozsik, Montvai–Erdélyi, Kovács 7:6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik